Tunç Soyer’den ‘geri gideni değiştireceğiz’ sözüne yanıt: Net olarak aday adayıyım

CHP’de Özgür Özel’in “Geri giden üç büyükşehir var” sözlerinin ardından yeniden aday yapılmayacağı iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Net olarak aday adayıyım” dedi.

Siyaset 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi değişimle sonuçlanan kurultayın ardından yerel seçimlere odaklandı. Yeni genel başkan Özgür Özel 11 büyükşehir belediyesinden yeniden adaylığı kesinleşen İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki başkanlardan sadece üçünün seçildiği güne göre “geriye gittiğini,” geri kalan illerle ilgili sorun görünmediğini, son kararın örgütlere ait olduğunu söylemişti. Bu sözlerin ardından “geri giden illerin” hangileri olduğuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Bunlardan biri de CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir. Kurultay’da eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday yapılmayacağı iddiasını kimin aday olacağı tahminleri izliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Ekim’de “adayımız” diye açıkladığı Tunç Soyer’den bununla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Tunç Soyer de tekrar aday: Yarım kalan işler varTunç Soyer de tekrar aday: Yarım kalan işler var

Tunç Soyer aday olduğunu daha yineleyerek “Geçen beş yılda mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum” dedi.

Fox TV’ye konuk olan Soyer ülke ve kent gündemine dair açıklamalar yaptı, 31 Mart’taki yerel seçimlerde bir kez daha aday olduğunu söyledi.

‘İzmirliler özgürlüğe oy verir’

“Net olarak aday adayıyım” diyen Soyer “Geçen beş yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi salonda yemek vermek istiyoruz, o noktaya geldik. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri ama yer altında olduğunu bildikleri yatırımların ne kadar kıymetli olduğunu biliyorlar. İzmirliler sadece bir siyasi partiye, sadece hizmet performansına oy vermez, demokrasiye, laikliğe, özgürlüğe, bağımsızlığa da oy verir. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız; ‘daha iyisini nasıl yaparız’ diye. Bu nedenle İzmir’in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz. Bizim Avrupa’da kurduğumuz ilişkiler de bu amaca matuftur. Önümüzdeki hafta 27’sinde inşallah Avrupa Gençlik Başkenti ilan edileceğiz. 2026 gençlerimizi Avrupa’nın gençleriyle buluşturacağımız yıl olacak. Göreceksiniz İzmir’i yine Anadolu’nun, Türkiye’nin lokomotifi olarak, Anadolu’daki yeniliklerin, aydınlığın müjdecisi olarak bir kez daha ileri taşıyacağız” diye konuştu.

31 Mart 2019 seçimlerinde aday göstermeyip Soyer’i destekleyen İYİ Parti bu kez İzmir’de aday çıkaracak. Adaylığı açıklanan Ümit Özlale saha çalışmalarına aylar önce başladı.

Tunç Soyer: Genel Başkan’ın kurultaydan güçlenerek çıkacağını düşünüyorumTunç Soyer: Genel Başkan’ın kurultaydan güçlenerek çıkacağını düşünüyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.