Ülkü ocakları yöneticisi gözaltında: Suçlama savcıyı hedef göstermek

Sinan Ateş dosyasının savcısı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı için FETÖ iddialarında bulunan Orhun Haber isimli sosyal medya hesabının paylaşımına soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Ülkü Ocakları yöneticisi gözaltına alındı.

Siyaset 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülmüş, iktidar kanatları arasında bilek güreşine yol açtığı anlaşılan cinayetin ardından Devlet Bahçeli bu cinayetle ilgili ithamlara sert tepki göstermiş ama “içimizden kimseyi de kurban etmeyeceğiz, yedirmeyeceğiz” diye konuşmuştu. Soruşturma kapsamında ise 21 kişi tutuklanmıştı ve bunların arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak da vardı. Suikastın azmettiricisi olarak bilinen Gülsuyu uyuşturucu çetesinden Doğukan Çep de bir süre kaçtıktan sonra tutuklanmıştı, kamuoyu kendisini Hasan Ferit Gedik’i cinayetiyle tanıyordu.

Bu olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Orhun Haber isimli, MHP’ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesabı geçen pazar günü bir paylaşım yapıp Sinan Ateş davasının savcısı Ayhan Ay için “HAKYOL yapılanması içerisinde yer aldığı ve isminin FETÖ/PDY’nin sarı listesinde geçtiği iddia edildi” demişti. Ankara Başsavcısı Ahmet Akça için de “Yargıda HAKYOL olarak bilinen, aslında birçoğu FETÖ terör örgütüyle iltisaklı olan, 6 Şubat 2012 MİT krizinde, dönemin MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın gözaltına alınmaya çalışılması sürecinden sonra örgüt talimatıyla diğer dini görünümlü gruplara sızan şahıslardan olduğu değerlendirilen Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’nın örgütsel talimat doğrultusunda hükümet aleyhinde faaliyette bulunacağı değerlendiriliyor” diye yazmıştı.

Bu paylaşımların ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi gözaltına alındı. Bunlardan biri Ülkü Ocakları’nda genel başkan yardımcısı olan Mert Kerim Ejder.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.