Ülkü Ocakları’ndan tepki çeken İmamoğlu pankartı

Ülkü Ocakları Üsküdar İlçe Başkanlığı İstanbul'da bir köprüye "Katil Makarios'un heykelini diken İmamoğlu" yazılı afişler astı.

Siyaset 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere dört gün kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) yeni dönem adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan bir afiş hazırlandı.

Ülkü Ocakları Üsküdar İlçe Başkanlığı imzasını taşıyan afişte “Katil Makarios’un heykelini diken İmamoğlu” ifadesi kullanıldı. Afişte “16 Türk Devletine Yolculuk” isimli Ülkü Ocakları tarafından yayımlanmış kitabın resmi ve “Bu kitabı okuyan Makarios’un peşinden gitmez” sözleri de yer alıyor.

Kıbrıs gazisi küvete sığınmış Rum kadına seslendi: Yaşıyorsan beni bulKıbrıs gazisi küvete sığınmış Rum kadına seslendi: Yaşıyorsan beni bul

Makarios heykeli tartışması nereden çıktı?

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Yaşam Vadisi Parkı’na “Kıbrıs Anıtı” yaptırmıştı.

Beylikdüzü’ndeki Kıbrıs Anıtı

Anıtta en önde Rauf Denktaş’ın heykeli yer alıyor. Sol tarafta ise 1959 Zürih ve Londra Antlaşmaları’nın imza törenini tasvir eden rölyefte bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı III. Makarios ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük yer alıyor.

Makarios Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanmasını öngören Enosis fikrinin öncülerindendi.

Rauf Denktaş’ın ailesinin onayıyla yaptırılan anıt iktidara yakın medyada “CHP’li belediye Türk düşmanı Makarios’un heykelini dikti” ifadeleriyle hedef gösterilmiş, 2017’de de ülkücü grupların saldırısına uğramıştı.

İsrailliler'in yeni sığınağı: Güney Kıbrısİsrailliler’in yeni sığınağı: Güney Kıbrıs

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.