Ahmet Özer’in avukatlarından yeni hamle: Derhal tahliye edilmeli
Üniversiteler 3 Nisan'da hibrit eğitime geçerken YSK, adres değişikliği için son tarihin 2 Nisan olduğunu duyurdu. CHP Gençlik Kolları da okullar kapalıyken memleketine dönen öğrenciler için YÖK'e seslendi.
6 Şubat depremlerinde evlerinin yıkılması nedeniyle sokakta kalan vatandaşların barınma sorununa hükümetten ‘yurt’ çözümü geldi. Depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesi için üniversite öğrencileri 11 Şubat’ta uzaktan eğitime geçti. Fakat bu kalıcı bir çözüm olmadı çünkü son 3 yılın neredeyse 2 yılını öğrenciler pandemi nedeniyle okullarından uzakta geçirdi ve artık üniversitelerde olmak istiyorlar. Eğitimciler de nitelikli eğitime ancak yüz yüze erişilebileceğini vurguluyor.
Toplumun büyük kesimi öğrencilerin bu taleplerine destek verince hükümet de yeni bir adım atmak zorunda kaldı ve YÖK Başkanı Erol Özvar, 21 Mart’ta sinyalini verdiği yüz yüze eğitime geçiş kararını 30 Mart’ta kamuoyuna duyurdu. Bu kararla öğrenciler 3 Nisan itibarıyla hibrit eğitime geçti ve ister yüz yüze isterse de uzaktan eğitim görme tercihlerine sahip oldu. Ancak burada ortaya çıkan başka bir soruna çözüm üretilmedi: Öğrenciler, üniversiteler kapatılınca memleketlerine dönmüştü.
Bu sırada 14 Mayıs’taki seçimler için de çalışmalar hız kazandı ve YSK takvimi günü gününe işledi. Bu takvimde öğrencileri ilgilendiren ikamet adresi güncellemeleri de var. YSK’nın, adres değişikliği için son tarih olarak 2 Nisan’ı duyurması 30 Mart’ta okullarına dönebileceklerini duyan öğrencileri zor durumda bıraktı.
CHP’den YÖK’e çağrı
Dün konuya ilişkin CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, nüfus müdürlüklerinin adres değişikliği için eğer kişinin üzerinde bir fatura yoksa ikametgahta olan kişinin de hazır bulunmasını beklediğini belirtti ve “Bu kadar kısa süre içinde bu işlemin tamamlanması zorlaştırıldı” dedi.
İktidarın gençlerin katılımını en düşük düzeyde tutmak için seçim tarihini üniversitelerin açık olduğu bir döneme denk getirdiğini savunan Killik, YÖK’ün 3 Nisan kararında final tarihleriyle ilgili hiçbir duyuru yapılmadığını, konunun muallakta bırakıldığını söyledi.
YÖK’ün final sınavlarının nasıl yapılacağına dair açıklamayı derhal yapması gerektiğini ifade eden Killik, “Gençlerin seçimlere katılarak söz söyleme hakkını kullanması, dışarıda kalmaları engellemek için final sınavlarının haziran sonuna ertelenmesi kararı almaya davet ediyoruz” dedi.