51 gün sonra eğitime dönüş: Üniversiteler açılıyor

Üniversitelerde yüz yüze eğitim için YÖK Başkanı Özvar tarih verdi. Özvar, devam zorunluluğu olmayacağını belirttiği bahar döneminde hibrit eğitimin uygulanacağını söyledi. Böylece 11 Şubat'ta tatile giren eğitim 51 gün aradan sonra 3 Nisanda tekrar başlamış olacak. 

Gündem 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hükümet barınma sorununa bir çözüm olarak depremzedeleri öğrenci yurtlarına yerleştirirken üniversiteleri de 11 Şubat’ta kapattı. Son üç yılda salgın nedeniyle de yaklaşık iki yıl okullarından uzaklaşan öğrenciler bu kez de deprem nedeniyle 11 Şubat’tan itibaren evlerine dönmek zorunda kaldı.

Eğitimciler,  bu yıl  üniversiteyi tamamlayacak öğrencilerin neredeyse yüz yüze eğitim görmeden mezun olacağına dikkat çekti ve eğitimin kalitesinin düştüğünü vurgulayarak başka bir çözüm bulunmasını istiyordu. Üniversitelerin kapatılmasına öğrencilerden ve muhalefetten tepkiler büyük oldu.

En net tavır gösterenlerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediye, öğrenci yurtlarını kapatmadı ve burs vermeye devam etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sık sık YÖK’e seslenerek eğitimin yüz yüze yapılması gerektiğini, gençlerin bunu istediğini söyledi. Dün sosyal medyadan yine YÖK’e seslenen İmamoğlu, “Mart ayının sonuna geldik, YÖK hala sessiz. Milyonlarca üniversiteli ve aileleri artık eğitimin yüz yüze olmasını istiyor. 1 ay önce ‘Yüz yüze eğitime hazırız’ diyen kurumları açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi

Öte yandan YÖK Başkanı Erol Özvar 21 Mart’ta yüz yüze eğitime geçişin sinyalini vermişti.  22 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir” açıklaması yapmıştı.

Öğrencilerin merakla beklediği net karar sonunda verildi: Yüz yüze eğitim 3 Nisan’da ‘hibrit’ olarak başlıyor. YÖK Başkanı Özvar, isteyenlerin yüz yüze isteyenlerin de online eğitim alabileceğini söyledi. Ayrıca devam zorunluluğunun olmayacağını da sözlerine ekledi.

İlber Ortaylı her yere üniversite politikasına karşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.