Veterinerler birçok ilde eylem yaptı; Kılıçdaroğlu Twitter’dan ‘yanınızdayız’ dedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir meslektaşlarının hayvan sahipleri tarafından darbedilmesi nedeniyle dün greve çıkan veterinerlere destek mesajı verdi: Vazgeçilmez olan veterinerler için derhal etkili adımlar atılmalı

Siyaset 22 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir veteriner kliniğinde, 3 Ağustos’ta enfeksiyon tedavisi gören bir kedinin ölmesi sonrası veteriner hekim Ceren Eroğlu, 4 kişi tarafından darbedildi. Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 veteriner hekim odası, yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekmek için dün 1 günlüğüne iş bıraktı.

Sosyal medyadan yoğun destek mesajları alan veterinerlerin sorunlarına dikkat çeken bir isim de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oldu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için vazgeçilmez olan veteriner hekimlerimizin sorunlarını çözmek için derhal etkili adımlar atılmalıdır“ dedi.

‘Onlar biterse tarım ve hayvancılık biter’ vurgusu

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu paylaşımı şöyle:

“Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için önemli rol üstlenen veteriner hekimlerimiz, sağlık alanında çalışıyor olmalarına rağmen, özlük haklarından sağlıkta şiddet yasasına kadar birçok haktan yoksun bırakılmaktadır.

Saray iktidarının birçok alanda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık politikalarındaki eksiklikleri ve ihmalleri, veteriner hekimlerimizin maruz kaldığı sorunlar; ülkemizde tarım ve hayvancılığın geleceği için daha da ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için vazgeçilmez olan veteriner hekimlerimizin sorunlarını çözmek için derhal etkili adımlar atılmalıdır.

Seslerini duyurmak için bugün meydanlara inen veteriner hekimlerimizin daima yanlarında olduğumuzu, yaşadıkları sorunların çözümü için takipçisi olacağımızı belirtiyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum.”

 

Bunu yapan bir insan: Köpeği gördüğü halde ezdiBunu yapan bir insan: Köpeği gördüğü halde ezdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.