Yavaş’tan Altınok’a: Doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz herkes bilsin

Ankara’nın iki MHP kökenli büyükşehir belediye başkan adayı da dün sahadaydı. Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok’un başkan olduğu Keçiören’de “Mevsimlik milliyetçi değiliz. Doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz bunu herkes bilsin” dedi.

Siyaset 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ilk seçim bürosunu AK Parti’nin büyükşehir adayı Turgut Altınok’un Belediye Başkanı olduğu Keçiören’de açtı. Altınok ise AK Parti Yenimahalle teşkilatı ile bir araya geldi, iddialı bir anket sonucu paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk seçim bürosunu 21 Ocak’ta Keçiören’de açtı.

Kendisi gibi MHP kökenli bir siyasetçi olan rakibi Altınok’a milliyetçilik üzerinden yüklenen Yavaş, Mevsimlik milliyetçi değiliz. Doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz bunu herkes bilsin. Kaldırılan T.C. tabelalarını geldiğimiz hafta yerine çaktık” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın kaldırımlarından ayrımcılığı söktüklerini savunan Yavaş, “Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ kavramını tümüyle ortadan kaldırdık. Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini herkese gösterdik” dedi.

Mansur Yavaş, “Keçiören Belediyesi büyükşehirle yıllardır kavgalı oldu. Umduk ki bu dönem öyle bir şey olmaz, elimizden tutarlar ama tüm yaklaşımlarımıza rağmen bu olmadı. Yakında Keçiören adayımızı açıklayacağız, benimle el ele tutuşacak bir adayı seçme zamanımız geldi. Bizimle yol arkadaşlığı yapabilecek bir belediye başkanına ihtiyacımız var, onu da buradan seçip Belediye meclis üyeliği çoğunluğumuzu sağlayacağız ve Ankara’ya çok güzel hizmetler yapacağız” dedi.

Altınok ‘yüzde 73’ dedi

Yenimahalle’de partililerle bir araya gelen AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören mitingi için Mansur Yavaş’a ‘taşıma kalabalık’ göndermesi yaptı. Altınok, İnanın bu kadar kalabalık yok. Burada taşıma kalabalık var mı? Burada gönül var. Yürek var. Sevgi, samimiyet var. Burada zorla getirilen belediye personeli var m? Yok. Buna rağmen hepsi 500 kişi. Bu kara, gri propagandaya bakmayın” dedi.

Seçim için iddialı olduklarını da vurgulan Altınok “Genel merkezin yaptığı anketlerde şu gözüküyor. Altınok’a oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 73. Bu şunu gösteriyor; biz ulaşırsak hangi partiye oy verirse versin Ankara’da yüzde 73 oy alabiliriz” dedi.

Ak Parti'de Ankara'ya Turgut Altınok, İzmir'e Hamza DağAk Parti’de Ankara’ya Turgut Altınok, İzmir’e Hamza Dağ

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.