Yeniden Refah ‘Kurum desteklenmeli’ diyen MKYK üyesini disipline gönderdi

Yeniden Refah Partisi Murat Kurum'un desteklenmesi gerektiğini söyleyen MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz'ü disipline sevk etti.

Siyaset 22 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinde cumhur ittifakına katılan Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) yerel seçimlere kendi adaylarıyla gitmesi AK Parti ile arasında gerginlik yaratmıştı. YRP iktidarın önem verdiği İstanbul’da da Mehmet Altınöz’ü aday çıkarmıştı. Seçim yaklaştıkça Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YRP’ye yüklenmeye başladı. Erdoğan’ın “Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz” diyerek yüklendiği YRP’dense cevap gecikmedi. YRP lideri Fatih Erbakan iktidara eleştirilerini artırdı.

Ancak YRP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz Anadolu Ajansı’na şunları söylemişti: ”İstanbul’da Cumhur İttifakı adayının kazanmasından yanayım ve onun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii Yeniden Refah Partimiz olarak böyle bir karar alınmadı. Biz ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun, hiçbir karşılık beklemeden İstanbul’da bu desteği verelim düşüncesindeyim. Yani bundan biz bir şey kaybetmeyiz. Erbakan hocam olsaydı Murat Kurum’u belediye başkanı yapmamızı beklerdi.”

Bunun üzerine YRP yönetimi Akyüz’ü disipline sevk etti.

‘Adayımız Mehmet Altınöz’dür’

YRP açıklaması şöyle: “MKYK üyemiz Abdurrahman Akyüz Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte parti disiplinini yok sayan, görev ve yetki sınırlarını aşan, partimizin çizgisiyle uyumlu olmayan açıklamalarda bulunması sebebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Yeniden Refah Partimiz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş çizgisinde yoluna devam etmektedir ve partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz’dür. İstanbul teşkilatlarımız da Sayın Altınöz ile omuz omuza, İstanbul’da Milli Görüş Belediyeciliği dönemini yeniden başlatmak için mücadelesine devam etmektedir.”

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu AK Parti'ye geçtiYeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu AK Parti’ye geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.