Yeşil Sol Partili Beştaş: Üç büyük şehirde kendi adayımızı çıkarmamız en doğal hakkımız

Seçim döneminde CHP ve TİP'in partilerine yönelik yaklaşımını eleştiren Yeşil Sol Partili Meral Danış Beştaş, yerel seçimlerde üç büyükşehirde aday çıkarmanın en doğal hakları olduğunu söyledi.

Siyaset 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Halk TV’de Sansürsüz adlı programına katılan Beştaş seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile bir araya gelmemesine yönelik eleştiride bulundu ve “Masada olmamamıza rağmen Kılıçdaroğlu‘na oy verelim dedik. Ancak yüzde 1’lik partilere bakanlık verirken, partimize karşı uzak durdu. Bu durum halkımızda ciddi tepkiye yol açtı. Vatandaş bizi eleştiriyor. Kürt illerinde Kılıçdaroğlu rekor oy aldı. Biz olmasak Kılıçdaroğlu bölge illerinde o şekilde karşılanır mıydı? Bunlara karşı bir hakkı teslim etmek lazım” dedi.

“Kürtlere veba muamelesi yapılıyor”

Türkiye İşçi Partisi hakkında da konuşan Beştaş, ‘tavırlarını doğru bulmadıklarını’ vurgularken “Aynı eleştiriyi TİP’e de yöneltiyoruz. Erkan Baş ‘Biz Kürtlerlerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şu an Emek ve Demokrasi Bloğu bileşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak” diye konuştu.

‘Aday çıkarabiliriz’

Beştaş, HDP’nin üç büyükşehirde (Ankara, İzmir ve İstanbul) aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna ise “Tabi ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var” diye yanıt verdi.

Akşener'den Erdoğan'ın 'tür' sözüne tepki: Bitki miyiz, hayvan mıyız?Akşener’den Erdoğan’ın ‘tür’ sözüne tepki: Bitki miyiz, hayvan mıyız?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.