Yeşil Sol Parti’nin ismi değişecek

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Eylül ayındaki kongrede partinin isminin değişebileceğini söyledi.

Siyaset 26 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Son seçim sürecinde Yeşil Sol Parti’den adaylarını gösteren HDP’de Emek ve Özgürlük İttifakı ilişkileri tartışılmıştı. İttifakın yararı ve zararı HDP’nin tabanında da ana gündemlerden biriydi. Öte yandan 2 dönemden fazla vekillik yapmama kuralı olan HDP’de Pervin Buldan ile Mithat Sancar yeniden seçilmişti. Bu da  ayrı bir tartışma başlığı açarken Artı TV’den Ahmet Ayva’nın sorularını yanıtlayan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kongrede Yeşil Sol Parti’nin adının, tüzüğünün ve eş başkanlarının değişeceğini söyledi.

Eylül ayında olağanüstü büyük kongrenin yapılacağını belirten Oluç, “O kongreyi yapmakla birlikte hem parti yönetiminde, hem eş başkanlarda bir değişim ortaya çıkacak. Parti tüzüğünde değişiklikler olacak. Kongre delegasyonu aksi yönde bir tavır göstermezse parti isminde bir değişiklik olacak ve yerel seçim çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime giren HDP’nin vekil hedefi 100’dü. Ancak seçimden 62 vekille çıkan parti, yerel seçimlerde farklı bir tutum izleyeceğini duyurmuştu. 14 Mayıs seçimlerinde aday çıkarmayan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP, yerel seçimlerde ise kendi adaylarıyla yarışacak. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 30 Haziran’da Van’da yaptığı açıklamada bu tavrı “Bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek duyurmuştu.

HDP'li Sakık: CHP belediyelerinde Kürt sineği bile yaşayamazHDP’li Sakık: CHP belediyelerinde Kürt sineği bile yaşayamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.