YRP üç büyükşehirdeki adayını duyurdu: Erbakan’ın hedefinde LGBTİ’ler vardı

YRP lideri Erbakan İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı, vaatlerini sıraladı. Erbakan'ın aday duyurusundaki konuşmasının hedefinde hem iktidar hem muhalefet hem de LGBTİ'ler vardı.

Siyaset 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan.

Genel seçimlerde son anda AK Parti’yi destekleyen Yeniden Refah Partisi (YRP) yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Ancak bu karar AK Parti’yle geçekleştirdikleri bir dizi görüşmenin ardından geldi. 3 Şubat’ta açıklama yapan YRP lideri Fatih Erbakan açıklamasında AK Parti’nin teklifinin adil olmadığını ayrıca yerel seçimleri de beka meselesi olarak görmediklerini söyleyerek seçime kendi adaylarıyla gireceklerini duyurmuştu.

YRP bugün seçim beyannamesini duyurdu ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de çıkaracakları adayları açıkladı. Buna göre YRP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemal Arıkan oldu.

Adayları açıklayan YRP lideri Fatih Erbakan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında rant belediyeciliğini eleştirdi. “Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir” diyen Erbakan, festival ve kutlama gibi etkinliklere de tepkiliydi ‘iş değil, laf üretmek’ dedi. Bununla birlikte Erbakan’ın hedefinde LGBTİ’ler de vardı. “Belediyenin imkanlarıyla LGBT etkinliklerine destek olmak ve nesillerin ifsadına vesile olmak demektir” diyen Erbakan bu festivallerin ibadethanelerin yanı başında düzenlendiğini, ‘içkinin de su gibi aktığını’ söyledi.

Vaatlerini açıkladı

2028 yılına yani genel seçimlerin yapılacağı seneye değinen Erbakan, 31 Mart’ta elde edecekleri başarının o yıl iktidar yolunu açacağını savundu. Bunun da milletin ve İslam aleminin kurtuluşunu sağlayacağını ifade eden Erbakan, “Çocuklarımızın anne babaları, ekonomik yükün altında eziliyor, beslenme çantasına temel gıdaları bile sağlamakta zorlanıyor. Çocuklarımız bu nedenle öğün atlamak zorunda kalıyor. Devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz yemek desteği vereceğiz” diyerek iktidarı da ekonomi nedeniyle eleştirdi.

Devlet okulu öğrencilerine ücretsiz yemek desteği vereceklerini,  çocuk spor okullarıyla spora teşvik edeceklerini, tiyatro gidebilmeleri için Genç Refah Kart vereceklerini vadeden Erbakan “Kadınlarımız bizlere cenabı Allah’ın emanetidir ve bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız. Kadınlarımıza sıcak yuva merkezleri kuracağız” dedi. Çalışan kadınların işe giderken çocuklarını bırakacak bir yer bulamadıklarını söyleyen Erbakan, bu nedenle Refah Çocuk Kreşleri kuracaklarını da söyledi. Araba kullanmakta ustalaşmak isteyen gençler için sürüş pisti de kuracaklarını vadeden Erbakan, “Gençlerimiz bu merkezlerde son günlerde gençler arasında yaygınlaşan ‘drift atma’ heyecanını kimsenin hayatını riske atmadan tatmin edecekler” diye konuştu.

AK Parti’li Yavuz’dan YRP yanıtı: Konuşulanların dışarı saçılması doğru değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.