YRP’li belediye başkanı partisinden istifa etti

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti.

Siyaset 26 Nisan 2024

2019’da MHP’nin kazandığı Konya’nın Doğanhisar ilçesinde 31 Mart 2024 seçimlerinde Yeniden Refah Partili Ali Öztoklu zafer kazanmıştı.

Ancak Ali Öztoklu partisinden istifa ettiğini açıkladı. 2014 yılından itibaren iki dönem AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanlığı görevini yürüten Öztoklu başkanlığını bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.

Öztoklu istifa gerekçesini AA’ya şöyle açıkladı: “Bugünden itibaren belediye başkanlık görevime, bağımsız belediye başkanı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım. Bu kararı almamın en önemli sebebi ise Doğanhisar’ımızın kalkınması ve refahı için çıktığım bu yolda, bağımsız bir belediye başkanı olarak daha etkili ve geniş kapsamlı projeleri hayata geçirebileceğime inanıyor olmamdır. Bu sebeple Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettiğimi ve yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğimi siz değerli hemşehrilerime ve kamuoyuna saygılarımla arz ediyor, destek ve dualarınızı bekliyorum.”

‘İleriye dönük ne olacağını göreceğiz’

Belediye başkanı ANKA’ya ise Yeniden Refah Partisi’yle hiçbir sıkıntısının olmadığını ancak ‘iyi hizmet’ için istifa ettiğini söyledi: “Hiçbir sıkıntım yok. Genel merkezle ya da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’la da bir sıkıntımız yok. Görevimizi daha iyi yapmak için istifa ettim. İlçemize daha iyi hizmet adına bu kararı aldım. Şimdilik yoluma bağımsız olarak devam edeceğim. İleriye dönük ne olacağını duruma bakarak göreceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.