CHP, Manisa Saruhan’a adayını 8 dakika geç bildirdi, ‘Elektrikler kesildi’ dedi

CHP lideri Özel’in memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde gecikme krizi çıktı. Mevcut belediye başkanının adaylık başvurusu sekiz dakika geciktiği gerekçesiyle reddedildi. CHP ‘elektrikler kesildi’, seçim kurulu da ‘bugün karar veririm’ diyor.

Siyaset 21 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve önümüzdeki seçimlerdeki başkan adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ile meclis üyeleri listesi sisteme geç girildiği gerekçesiyle kabul edilmedi.

CHP yönetimi elektrik kesintisi sebebiyle listenin 17.08’de (yani belirlenen son saatten sekiz dakika sonra) girildiği iddiasıyla itiraz etti. İtiraz sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Bugün toplanacak ilçe seçim kurulunun CHP’nin seçime girip giremeyeceğine karar vereceği öğrenildi.

DEM Parti de İstanbul’da direkten döndü

Dün bir ‘gecikme’ krizi de İstanbul’da yaşandı. DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri için İstanbul’da aday başvurusunu kaçırdığı için İstanbul’dan aday çıkaramayacağı iddia edilmişti. Son olarak İl Seçim Kurulu Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurusunu zamanında yaptı.

Akşam saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İl Seçim Kurulu Bürosu’na gelen DEM Parti avukatı başvurularının kabul edildiğini ve başvuru süresiyle ilgili problem olmadığını söyledi.

YSK'dan CHP'nin oy pusulası itirazına retYSK’dan CHP’nin oy pusulası itirazına ret

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.