YSK’dan seçmenlere bilgilendirme: İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

YSK, yaklaşan seçimler için seçmenleri bilgilendirmek amacıyla video ve afiş hazırladı. Bu görsellerde nasıl, nerede oy kullanılacağı ve sandık kurulunun görevleri anlatıldı.

Siyaset 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yaklaşan seçimlere ilişkin kamu spotu hazırladı ve seçmenlere uyarılarda bulundu. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin bilgilendirme amaçlı hazırlanan video ve afişlerde nasıl oy kullanılacağı, sandık başında bekleyenlerin görevleri gibi uygulamalar anlatıldı.

Ayrıca video içeriklerinde görme engelli seçmenler için oy kullanma şablonu, nerede ve nasıl oy kullanılacağı, oyları geçersiz kılan haller, seçim güvenilirliği ve şeffaflık adına sandık kurullarının oluşumu ve sayılması, seçim sonuçlarının ilanı, seçimlerde kimlerin oy kullanabileceğine ilişkin bilgiler de yer aldı.

Hazırlanan afişlerde de yurt içinde ve dışında nerelerde oy kullanılacağı, nasıl oy kullanılacağı, sandık kurullarının oluşum şeması, seçmen listelerinin oluşumu gibi seçimlere yönelik temel bilgilendirmelere yer verildi.

Hazırlanan görseller şu şekilde:

Görselle duyuruldu: Adayların oy pusulasındaki yeri onaylandıGörselle duyuruldu: Adayların oy pusulasındaki yeri onaylandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.