BBP lideri Destici taburcu oldu

BBP lideri Destici geçirdiği kazanın ardından taburcu oldu, olumsuz havada seçim çalışmalarının zorluğundan bahsetti, "Bu hava koşullarında aslında yerel seçimlerin yapılmaması lazım" dedi. Öte yandan Destici'nin aracını taşıyan çekici de yandı.

Siyaset 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
BBP lideri Mustafa Destici taburcu oldu.

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici önceki gün seçim çalışmaları kapsamında gittiği Tokat’ta kaza yaptı. Destici hastaneye kaldırılırken kazaya karışan makam aracını da çekici kaldırdı. Ancak Abdulsamet Cımbız kontrolündeki çekici seyir sırasında aniden alev aldı. Alevler tüm aracı sararken Abdulsamet Cımbız çekiciden atlayarak kurtuldu. Suluova Belediyesi itfaiye ekipleri yanan çekiciyi söndürdü, yangının motor bölümünde başladığı anlaşıldı. Çekici kullanılamaz hale geldi, üstündeki makam aracı da zarar gördü. Çekici ve makam aracı incelenmek üzere otoparka çekilirken yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazaya karışan aracı taşıyan çekici yandı.

Dün Tokat Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Destici gazetecilere kendilerinden önce beş aracın daha aynı yolda kaza yaptığını söyledi. Kazaya önceki kazalardan kalan akaryakıt birikintisinin sebep olduğunu öğrendiğini anlatan Destici “Arka tarafta oturduğum için gördüm. Bir anda arabamız sağa doğru kontrolden çıktı. Biraz sağa sola savrulduktan sonra şoförümüz sağa kırınca kanala düştü. Ondan sonra istinat duvarına çarparak durabildi” dedi.

Destici’yi hastaneden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile diğer yetkililer uğurladı.

Araçta şoför, özel kalem müdürü, koruma amiri, kendisi ile Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat İl Başkanının bulunduğunu belirten Destici hastanede herkesin kendileriyle çok iyi ilgilendiğini söyledi. Kendisine müşahede altında kalması gerektiğinin söylendiğini aktaran Destici “Çünkü kafa bölgesinde birtakım çizikler, şişlikler oluşmuştu, sonuçların da çıkması açısından. Yine ayak diz kapağımın orada çatlak meydana gelmişti. Onların tedavileri oldu. Tabii birkaç gün dinlenmemizi tavsiye ettiler” dedi.

Kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere de teşekkür eden Destici kaza vesilesiyle seçimlere de değindi ve “Bu vesileyle yerel seçimlerin, rahmetli Muhsin Başkanımızı biliyorsunuz Mart 25’te kaybettik, bu hava koşullarında aslında yapılmaması lazım. Daha önce Meclis’teyken ben bu konuyu dile getirmiştim. Mümkünse mayısın sonu, haziran ayı başı gibi ya da sonbaharın başı gibi yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu sadece yapmış olduğumuz kazaya istinaden söylediğimiz bir şey değil. Gerçekten seçim çalışmalarında bütün seçime katılan partilerimiz, adaylarımız büyük zorluklar çekiyor, ağır hava şartları, kış şartları da buna eklenince daha zor hale geliyor. Tabii ki kazalar da bir nevi kaçınılmaz son olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

Mustafa Destici trafik kazası geçirdiMustafa Destici trafik kazası geçirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.