YSP’nin yeni ismi için en güçlü aday DHP

Yeşil Sol Parti 15 Ekim'deki kongreye giderken çalışmalarını hızlandırdı. Bazı haberlerde partinin isminin Demokratik Halklar Partisi olarak belirlendiği yazıldı. YSP vekili Saruhan Oluç da, isim değiştirme yetkisinin kongrede olduğunu belirtti, DHP'nin en güçlü aday olduğunu söyledi.

Siyaset 26 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davası nedeniyle cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine Yeşil Sol Parti (YSP) listesinden girdi. Seçimden 62 vekille ayrılan YSP, şimdilerde değişime hazırlanıyor. 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek kongre öncesi toplantılara son sürat devam eden YSP’nin hem ismi değişecek hem de genel başkanları belirlenecek. Ancak medyada dün partinin yeni isminin belirlendiğine dair haberler vardı. Bu haberlerde ise iki ayrı isim yazıldı: Demokratik Halklar Partisi ve Demokratik Haklar Partisi.

10Haber’e konuşan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, parti isminin 15 Ekim’deki kongrede belli olacağını söyleyerek basına yansıyan ismin öne çıkan bir öneri olduğunu söyledi. Ayrıca bu öne çıkan ismin de Demokratik Halklar Partisi olduğunu belirten Oluç, şunları aktardı:

“Değişiklik yok, isim değişikliği kongrede olacak. Demokratik Halklar Partisi önerilerden bir tanesi. Değişikliği yapma yetkisi kongrededir, başka yerde değildir. Bu sadece güçlü olan önerilerden biri o yüzden öne çıkmış olabilir. Kararı 15 Ekim’deki kongre verecek.”

Yeşil Sol Parti’de çok başkan adaylı kongreye doğruYeşil Sol Parti’de çok başkan adaylı kongreye doğru

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.