CHP’li belediye başkanı toplantıda Kılıçdaroğlu’na isyan etti: İstifa edin artık kızımın yüzüne bakamıyorum

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘zoom’ krizinin ardından İmamoğlu ile ilk kez dünkü belediye başkanları toplantısında yüz yüze geldi. 10Haber’in edindiği bilgiye göre, gerilim dolu toplantıda bir belediye başkanı ’15 yaşındaki kızım bile istifanızı istiyor, onun yüzüne bakamıyorum” diye isyan etti.

Siyaset 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP belediye başkanları toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından yerel seçimlerde ittifak olmayacakmış gibi hazırlık yapmalarını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirildi ve 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, “Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye’de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek toplantıya gelmedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Ekrem İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi.

Sızdırılan videonun ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bir araya geliyorSızdırılan videonun ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bir araya geliyor

‘15 yaşındaki kızım bile sizin istifa etmeniz gerektiğini düşünüyor’

10Haber, CHP kulislerinde kapalı toplantının ayrıntılarını araştırdı.

Toplantıda söz alan bir belediye başkanı, “15 yaşındaki kızım bile sizin istifa etmeniz gerektiğini düşünüyor, kızımın yüzüne bakamıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu ise “Kızımızı getir, ben onu neden istifa etmemen gerektiği konusunda ikna ederim, o da seni ikna eder” diye karşılık verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum” diyerek sözlerine başlayıp “Yerel seçim öncesi genel başkan değişikliğini kaldıramaz CHP, bunu toparlayamaz” uyarısında bulundu.

İmamoğlu ile Kerimoğlu arasında gerginlik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çok tartışılan sızdırılan toplantı videosuyla ilgili “Zoom toplantısıyla ilgili sadece şunu söyleyeceğim, MYK’ya almadığım kim varsa oradaydı, başka da bir şey söylemeye gerek yok” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu ayrıca “Mezarlıklar kendisini vazgeçilmez zannedenlerle dolu” diyerek İmamoğlu’na mesaj verdi.

“Namuslu ve bagajı olmayan birini getirin yarım saat içerisinde istifa edeceğim” diyen Kılıçdaroğlu’nun kurultayla ilgili açıklaması ise şöyleydi:

“Resmi olarak bu yıl bitmeden kurultayı yapmamız gerekiyor yoksa kayyum atanacak partiye.”

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmayı ise CHP lideri Kılıçdaroğlu sakinleştirdi.

Kerimoğlu’nun İmamoğlu’na yönelik hakarette bulunduğu, İmamoğlu’nun ise toplantı tutanaklarını isteyip “dava açacağım” dediği öğrenildi.

Bülent Kerimoğlu ise ön seçim talep etti ve “Ben de İstanbul’a adayım” dedi.

CHP: İmamoğlu ‘ben yokum’ demedi

Toplantıda öne çıkan iddialara ilişkin CHP’den geç saatlerde sosyal medya üzerinden bir açıklama geldi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; ‘Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum’ şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçekdışıdır. Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.”

https://twitter.com/ChpDogrulama/status/1682814535747395585

'Namus protokolü' ayrışması: Millet İttifakı ortakları Kılıçdaroğlu'na ilk kez ağır konuştu, asıl şaşırtıcı olan genel başkanına destek veren CHP yöneticisi ve milletvekili yok‘Namus protokolü’ ayrışması: Millet İttifakı ortakları Kılıçdaroğlu’na ilk kez ağır konuştu, asıl şaşırtıcı olan genel başkanına destek veren CHP yöneticisi ve milletvekili yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.