10 kişilik Başakşehir kupada avantajı kaptı

İlk yarıda 10 kişi kalan Başakşehir, maçın bitimine saniyeler kala bulduğu golle Ankaragücü'nü 1-0 yendi ve finale çıkmak için bir adım öne geçti.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Başakşehir -Ankaragücü mücadelesinde çok pozisyon olmadı.

Süper Lig’de zirveden kopan Başakşehir, kendisine hedef olarak Türkiye Kupası’nı belirlemiş durumda. Küme düşme korkusunu halen üstünden atamayan Ankaragücü ise İstanbul’a Beşiktaş ve Trabzonspor’u elemenin güveniyle geldi. Ankaragücü taraftarı kendine verilen bölümü doldurmuştu.

Kupada tur Kadıköy'e kaldıKupada tur Kadıköy’e kaldı

İki takım maça son derece dikkatli başladı. Gol pozisyonu olmayan maçtaki dengeler 43. dakikada Touba’nın önce topu ıskalaması ve sonra son adam olarak rakibini düşürmesiyle değişti. Touba VAR müdahalesiyle kırmızı kart gördü. İkinci yarı Başakşehir tamamın savunmaya çekildi ve kontratak aradı. Aradığı fırsatı da 90+5’te buldu. Deniz Türüç, sağ kanattan tek başına gitti. Ortaya çıkardığı topu Figueiredo tamamladı ve 10 kişilik Başakşehir’i öne geçirdi. Karşılaşmanın rövanşı Ankara’da oynanacak ve finale çıkan takım belli olacak.

Cüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisineCüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisine

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.