10 kişilik Başakşehir, Ümraniyespor’a teslim olmadı

Başakşehir 7. dakikada Mahmut Tekdemir'in kırmızın kart gördüğü maçta ligin dibinde bulunan Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı. Başakşehir bir penaltı atışından yararlanamadı.

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Başakşehir 7. dakikada 10 kişi kaldığı maçtan puan çıkarmayı başardı.

Ligin son sırasında yer alan Ümraniyespor için artık her maç final havasında. Hafta içi mesaisinde Başakşehir deplasmanında Ümraniyespor maça adeta 1-0 yenik başladı. Defansta kaptırdıkları topta Aleksiç topu ağlara gönderdiğinde dakikalar 4’ü gösteriyordu. Başakşehir için rahat bir maç olacak gibi gözürken 7. dakikada ev sahibi takım 10 kişi kaldı. Mahmut Tekdemir, Onur Ayık’ın yüzüne müdahalesi kırmızı kartla cezalandırıldı.

Vincenzo Montella Fenerbahçe'yi destekliyor: Onlara bağlıVincenzo Montella Fenerbahçe’yi destekliyor: Onlara bağlı

Bu dakikadan sonra Ümraniyespor beraberlik için yüklendi ama pozisyon üretmekte zorlandı. 45+2’de nadir gelişen Başakşehir ataklarından birinde Lenjani ile hava topu mücadelesine giren Serdar Gürler yerde kaldı. Hakem Burak Pakkan penaltı noktasını gösterdi. Aleksic’in kullandığı penaltıyı kaleci Orkun, soluna uzanarak harika çıkardı. İlk yarı 1-0 Başakşehir üstünlüğüyle bitti.

TFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldıTFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldı

İkinci yarıda Ümraniyespor baskısını arttırdı. 58. dakikada Kayode ile Ahmed Touba arasında yaşanan pozisyon sonrasında hakem Burak Pakkan, VAR’a giderek Ümraniyespor lehine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Umut Nayir karşılaşmaya eşitlik getirdi. Kalan dakikalarda Ümraniyespor galibiyet golü için bastırdı ama 10 kişilik Başakşehir fazla pozisyon vermedi. Maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Başakşehir 52 puana yükseldi ve 5. sıradaki yerini korudu. Puanını 27 yapan Ümraniyespor ise ligin dibinde bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.