12 Dev Adam İtalya’da kayıp!

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında İtalya'ya 87-80 yenildi. Türkiye'yi özellikle ilk yarıda yaptığı top kayıpları yıktı. Tarık Biberovic ilk milli maçında 27 sayıyla oynadı.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
12 Dev Adam eleme grubundaki ilk maçından hüsranla ayrıldı.

12 Dev Adam 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası yolculuğuna İtalya’da başladı. Macaristan, İzlanda ve İtalya ile beraber B Grubu’nda yer alan milliler ilk maçında bir diğer Akdeniz ekibi İtalya’ya konuk oldu.

Milli takım kariyerine adım atan Tarık Biberoviç, karşılaşmaya ilk beşte başladı. Tarık’ın etkili oyunuyla beraber ilk bölümde 15-7 üstünlük yakalayan milliler çeyreğin ikinci kısmında yaptığı basit top kayıplarıyla beraber farkı koruyamadı. Son bölüme 24-21 geride giren millilerde Tarık çok zor bir üçlük atarak skoru eşitlemeyi başardı.

İkinci çeyrek çekişmeli başladı ancak Gianmarco Pozzeco’nun öğrencileri, Türk gardlara yaptıkları topa baskıyla hataya zorlamaya devam ettiler. Bu hatalar skor üstünlüğünün verilmesine neden oldu. Kulüp kariyerine Milano formasıyla devam eden Nicolo Melli, skorer bir oyun ortaya koymaya başladı. Melli’nin etkisiyle fark açılmaya başladı ve devre 50-39 sona erdi.

İtalyanlar ikinci yarıya üst üste üç sayılık basketlerle başladılar. Sabırlı hücum eden milli takım 24 saniye süresini tasarruflu kullandığı hücumların sonunda bulduğu pota altı basketleriyle skora tutundu. Çekişmeli ve bir o kadar dengeli geçen çeyrek 68-56 sona erdi. Son çeyreğin başında Tarık’ın ritim bulmak için yaptığı denemeler dışında Melih ve Kenan’ın basketleri Türkiye adına hayat verici oldu. Ancak savunmada üç sayılık atışlara engel olamayın 12 Dev Adam son 6 dakikaya 15 sayı geride girdi. Moladan iyi dönen milliler Melih’in üst üste üçlükleriyle hayat buldu, savunmada enerjisini artırdı, üç dakika kala farkı 6 sayıya kadar indirdi. Kalan bölümde İtalyanlar Melih’in perdeden çıkıp attığı üçlüklere ekstra önlem alınca hücum tıkandı. Karşılaşma 87-80 İtalya üstünlüğüyle sona erdi.

Henry’den sonra Munford: Avrupa basketboluna doping damgasıHenry’den sonra Munford: Avrupa basketboluna doping damgası

Millilerde Tarık Biberovic 27 sayı, 8 ribaunt, 4 asistle oynadı. Melih 14 sayıyla mücadele ederken Sertaç Şanlı 10 sayı ve 7 ribaunt üretti. İtalya’da Nicolo Melli 17 sayıyla oynarken Marco Spissu ve Stefano Tonut 12’şer sayı attı. Milliler maç boyunca toplam 17 top kaybederken İtalyanlarda bu sayı 9’da kaldı.

Türkiye 25 Şubat Pazar günü saat 16.00’da grubun ikinci karşılaşmasında İzlanda’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.