Henry’den sonra Munford: Avrupa basketboluna doping damgası

EuroCup'ta mücadele eden takımlardan Hapoel Shalom Tel Aviv'in yıldız gardı Xavier Munford'ın doping testinde yasaklı maddeye rastlandı. İddiaya göre Munford bu sezon EuroCup'ta forma giyemeyecek.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Xavier Munford, doping cezasıyla karşı karşıya.

Avrupa basketboluna damga vuran doping kararlarından biri çarşamba günü açıklandı. Pierria Henry yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle dört sene ceza aldı. Eski Fenerbahçeli FIBA organizasyonlarında iki sene boyunca mücadele edemeyecek.

Bu haberin şoku geçmemişken bir haber de İsrail’den geldi. EuroCup’ta şampiyonluk iddiası bulunan ekiplerden Hapoel Shalom Tel Aviv’in yıldız gardı Xavier Munford’ın testinde yasaklı maddeye rastlandı. Cannabis isimli maddeye aralık ayı sonundaki testteki bulgularda rastlandığı açıklandı. İsrail Anti Doping Ajansı’ndan yapılan duyuruya göre aralık sonundaki testlerin kontrollerinin yapıldığı ve kararın açıklanmasının şubat sonuna sarktığı belirtildi.

Sporcu süresiz olarak kadro dışında kaldı. Oyuncunun EuroCup’ta bu sezon bir daha forma giymesi beklenmiyor. Munford 15.9 sayı, 2.8 ribaunt, 3.7 asist ve 1.4 top çalma ortalamalarıyla mücadele ediyordu. Oyuncu 8. haftada EuroCup haftanın oyuncusu seçilmişti. Bu haftada oynanan Badalona maçında 31 sayıyla yıldızlaşmıştı. Hapoel A Grubu’nu ikinci sırada tamamlamıştı ve çeyrek finalde Gran Canaria-Beşiktaş eşleşmesinin galibiyetle mücadele edecekti.

Eski Fenerbahçeli Pierria Henry'e dört yıl menEski Fenerbahçeli Pierria Henry’e dört yıl men

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.