12 Dev Adam Olimpiyat aşkına! İzlanda tutunamadı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'na İzlanda'yı 99-72 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. 12 Dev Adam'ın bugünkü rakibi Bulgaristan

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Türkiye, İzlanda'yı çok rahat yenerek turnuvaya iyi başladı.

12 Devam Adam, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası C Grubu’nda yer alıyor ve maçlarını Türkiye’de yapma avantajı var. Turnuvada ilk rakip İzlanda’ydı. Maça iki tatım karşılıkla basketler bularak başladı. Şehmus Hazer’in etkili oyunuyla Türkiye, ilk periyodu 20-17 önde tamamladı.

Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a: Milli Takıma gelmeyi reddetmediFenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Milli Takıma gelmeyi reddetmedi

İkinci periyotta maç koptu

İkinci çeyrekte yüksek isabet yüzdesi yakalayan ve etkili savunma yapan 12 Dev adam farkı açmaya başladı. Rakibine çok zor sayı şansı veren Türkiye devreye23 sayı farkla 54-31 üstün gitti. Üçüncü periyotta Onuralp Bitim ve Furkan Korkmaz ile sayı bulmaya devam eden basketbol takımı ikilisiyle potaya giden ve farkı 30 sayıya son bölüme 78-51 önde girdi. Son 10 dakikada farkı koruyan milliler salondan 99-72 galip ayrıldı. Ay-yıldızlılarda İzlanda karşısında forma giyen 12 oyuncu da skor üretmeyi başardı. En skorerer oyuncular 13’le Şeyhmuz Hazer ve Faruk Yurtseven olurken Onuralp Bitim (12), Ercan Osmani (11), Furkan Korkmaz (10), Alperen Şengün (10), Berk Uğurlu (10) çift haneli sayı üretmeyi başardı.

Yunanistan'da Agravanis-Itoudis kriziYunanistan’da Agravanis-Itoudis krizi

Ergin Ataman: Galibiyet serisi sürecek

Karşılaşma sonunda açıklama yapan A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, “Her geçen gün seyircinin de daha büyük desteğiyle galibiyet serisine devam edeceğimizi düşünüyorum” dedi. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki seyircilerin çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu belirten Ataman şöyle konuştu: “Bugün çok güzel bir seyirci vardı. Herkese teşekkür ediyorum. Belli ki milli takımı özlemişler. Onlara da eğlenceli bir akşam yaşattık. Maçın ikinci yarısında as oyuncularımızı oynatmadık. Bulgaristan maçı daha önemli. Kazanırsak gruptan çıkmayı garantileriz.”

A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikinci maçında Bulgaristan’la karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 20.45’te başlayacak.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.