12 genç dev adam ‘yarı’da kaldı

İstanbul’da düzenlenen U17 Dünya Kupası yarı finalinde Türkiye, İtalya'ya 90-63 yenildi. Milliler Yeni Zelanda ile bronz madalya için oynayacak. Final ise ABD ile İtalya arasında.

Spor 6 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Genç milliler dünya üçüncülüğü maçına çıkacak.

Basketbol FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası yarı final maçında Türkiye, Sinan Erdem Spor Salonu’nda İtalya’yla karşılaştı.

Maça Mete Paçacı, Kaan Onat, Mert Kocagözoğlu, Yavuz Selim Kara ve Rezon Elezay beşiyle başlayan milliler ilk periyodu 23-15geride kapattı. İtalyanlar ikinci çeyrekte vites artırdı. Ay-yıldızlılar karşısında hem savunmada hem de hücumda etkili olan İtalya soyunma odasına girerken 42-26’lık skoru yakaladı.

İkinci devrede de İtalya 17 yaş altı milli takımı üstün oyununu sürdürdü. Üçüncü çeyreği 68-41 önde tamamlayan ‘Gök Mavililer’, karşılaşmayı da 90-63 kazanarak finale yükselen taraf oldu.

Türkiye 17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı’nda Cengiz Sarp Coşkun 12 sayı, 4 ribaunt, 2 asist; Mert Kocagözoğlu 11 sayı, 2 ribaunt, 3 asist ile oynadı. İtalya da ise Diego Garavaglia 18 sayı kaydetti.

Milli takım, üçüncülük maçında pazar günü 17.00’de Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın finalinde ise ABD ile İtalya, saat 20.00’de şampiyonluk mücadelesi verecek.

Türkiye U17 Basketbol Milli Takımı Dünya Kupası'nda yarı finalde!Türkiye U17 Basketbol Milli Takımı Dünya Kupası’nda yarı finalde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.