16 yaş altı Periler grupta sıfır çekti

16 Yaş Altı Kızlar Basketbol Şampiyonası İmzir’de devam ediyor. Potanın Perileri, grup aşamasındaki üçüncü ve son maçta Sırbistan’a 79-70 mağlup oldu ve grup aşamasını 3’te 0’la tamamladı.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Periler grupta sonuncu oldu.

Kadın basketbolunda alt yaş gruplarında milli takım şampiyonaları sürüyor. Son turnuvaya İzmir ev sahipliği yapıyor. 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda boy gösteren milli takım grup aşamasındaki son maçında Sırbistan’la karşılaştı. Maça Sırplar daha iyi başladı ve henüz ilk çeyrekte fark çift hanelere çıktı. 26-15’le başlanan ikinci çeyrekte fark daha da açıldı ve devre 47-31 bitti. Üçüncü çeyrekte daha iyi performans ortaya koyan ekip Türkiye oldu. Son periyoda 64-56 ile gidildi. Son çeyrekte farkı eritme şansını değerlendiremeyen ekibimiz maçtan 79-70 mağlup ayrıldı.

Takımımızda Tuana Vural 16, Asya Barnes 11 sayı üretti. Sırplarda Jovana Popovic 20 sayıyla en skorer isim oldu. Milliler bu sonuçla grup aşamasını son sırada tamamladı. Türkiye, son 16’da yarın Finlandiya ile karşılaşacak.

Genç dev adamlar Avrupa 10.’suGenç dev adamlar Avrupa 10.’su

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.