19 Mayıs’ta 81 ilde spor etkinliği: Hareketsiz kalma!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu ülke genelinde kendisini hissettirecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanı sıra yerel yönetimlerin de organize ettiği etkinlikler sayesinde sporla dolu bir bayram yaşanacak.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı kapsamında ülke genelinde spor etkinlikleri düzenlenecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkıp milli mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs’ın 105’inci yıldönümünde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği organizasyonlara ek olarak yerel yönetimlerin de bayram coşkusuna ortak olmasıyla ülkenin dört bir yanında sporla dolu bir bayram yaşanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Herkes İçin Spor Federasyonu ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler 81 ilde düzenlenecek. Büyükşehirlerin yanı sıra diğer illerde de çeşitli etkinlikler organize edilecek. Kent meydanlarında düzenlenecek olan festivallerde birçok farklı spor etkinliği yer alacak. Mini golf, masa tenisi, dart, bilek güreşi, curling, penaltı alanı, 3×3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canlı langırt gibi çeşitli sporlarla birlikte, gençler ve katılımcılar için şişme oyun parkurları ve oryantiring gibi aktiviteler de düzenlenecek. Festival boyunca çeşitli yarışmalar, sporcu gösterileri ve çocuk etkinlik alanları da bulunacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın coşkuyla kutlanması için ilk kez kent meydanlarında eş zamanlı ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçekleştirecek olan bakanlık, “Türkiye’nin Gücü; Gençliği” mottosuyla 19 Mayıs Pazar günü 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşmasına olanak sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın coşkuyla kutlanması için ilk kez kent meydanlarında eş zamanlı ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçekleştirecek.

Hedef farkındalık

Farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festivallerde gençlik merkezi çalışmalarından atölyelere, spor alanlarından genç sanatçıların performanslarına, çocuk etkinliklerinden sporcu gösterilerine kadar birçok etkinlik ve yarışma vatandaşlarla buluşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilan edilen 2024 Hareketlilik Yılına da vurgu yapılacak festivallerde gün boyu sürecek etkinliklerle ‘Sağlıklı bir gelecek için hareket et’ mesajı verilecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ise şu şekilde olacak:

Gençlik merkezi el sanatları çalışmalarının sergilenmesi, vatandaşlar tarafından yapılabilecek küçük hediyelik eşya çalışmaları, gençlik merkezi gönüllüsü gençlerin sahne etkinlikleri, ödüllü yarışmalar. Resim sergisi, gençlik merkezi inovasyon takımlarının çalışmaları, bilim ve teknoloji deneyleri, baskı çalışmaları, Çocuk etkinlikleri; yüz boyama etkinlikleri, maskot ve palyaço gösterileri. 3×3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canlı langırt, şişme oyun parkurları, oryantiring vb. spor etkinlikleri Cimnastik, karate, wushu, tekvando ve diğer branşlardaki sporcular tarafından bireysel ve takım gösteriler.

Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 20 Mayıs Pazartesi sabahı İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda, saat 09.30’ta Okul Sporları 3×3 Basketbol karşılaşmalarının final maçı yapılacak.

Belediyeler öncülüğünde bayram kutlamaları başladı bile

İzmir’de bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen 19 Mayıs Yol Koşusu’na katılan gençler birlikte ısınma hareketi yaptı.

Bakanlığın düzenlediği etkinliklerin yanı sıra yerel yönetimler de 19 Mayıs’ın coşkusunu vatandaşlarla buluşturuyor. İzmir’de kutlamalar başladı bile. Bu yıl 11’inci kez düzenlenen 19 Mayıs Yol Koşusu, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 08.00’de alınan startla başladı. “Yolumuz Cumhuriyetse Yorulmak Bilmeyiz” sloganıyla yapılan koşunun başlangıç ve bitiş noktası Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde beş kilometre koşulduktan sonra Sadıkbey Tramvay durağından geri dönülen etkinliğe katılanlar bayram coşkusunu toplam 10 kilometre koşarak kutladı. Gençleri spora teşvik etmek için yapılan 19 Mayıs Yol Koşusu, Türkiye’de 16-34 yaş kategorisinde para ödülü verilen tek yol yarışı olma unvanına sahip. Yarışmalar sonucunda altı farklı yaş grubu kategorisinde dereceye giren toplam 36 kadın ve erkek sporcuya ödülleri verildi.

İzmir’in yanı sıra İstanbul’da da bayrama yönelik belediye tarafından organize edilen spor etkinlikleri var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde “19 Mayıs Yüzme Yarışları” düzenleyecek. Sporcular, 50m Serbest, 50m Sırtüstü ve bayrak yarışlarına katılacak.

Ataşehir Belediyesi’nin Gençlik Bayramı’nın heyecanını yaşatmak amacıyla hazırladığı kutlama programı çerçevesinde 19 Mayıs Pazar günü çeşitli spor etkinlikleri düzenlenecek. Ataşehirli gençler, Kayışdağı 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenecek basketbol, voleybol, futbol ve tenis yarışmaları ile zumba etkinliğine katılarak eğlence dolu anlar yaşayıp, hep birlikte 19 Mayıs’ı kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Muğla’da Atatürk’ü Anma Gençlik Kupası Yelken Yarışları yapıldı

Muğla’da yelkenliler Atatürk’ü anmak için yarıştı.

Göcek Yat Kulübü (GYK) tarafından Fethiye Körfezi ve Göcek koylarında düzenlenen Atatürk’ü Anma Gençlik Kupası Yelken Yarışları sona erdi. 13 ülkeden 66 teknede 513 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda Muğla halkı büyük ilgi gösterdi. Yarışların ardından düzenlenen törende dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Dağcılar 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Aladağlar’a tırmandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla düzenlenen tırmanış Aladağlar Arpalık mevkisinden başlayıp, Kapı ve Teke Pınarı mevkisindeki Dipsiz Göl de son buldu. Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı Ankara, Adana ve Niğde’den profesyonel altı sporcu zirve tırmanışına devam etti.

Galatasaray şampiyonluk, Fenerbahçe ise son bir umut için sahadaGalatasaray şampiyonluk, Fenerbahçe ise son bir umut için sahada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.