19 yaşındaki Coco Gauff, kendi evinde tarih yazdı

ABD Açık'ın kadınlar finali nefes kesen bir maça sahne oldu. 19 yaşındaki ABD'li Coco Gauff kendi evinde yeni dünya 1 numarası Aryna Sabelanka'yı 2-1 yenerek şampiyonluğu kazandı.

Spor 10 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Coco Gauff kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu kazandıktan sonra gözyaşlarını tutamadı.

ABD Açık sonrası güncellenecek dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşmeyi garantileyen Belaruslu Aryna Sabalenka, 19 yaşındaki ABD’li Coco Gauff ile finale kaldı. Arthur Ashe Stadı’ndaki mücadelede iki tenisçi de kariyerlerinin ikinci grand slam finalindeydi. 25 yaşındaki Sabalenka, bu yıl çıktığı ilk finali kazanarak Avustralya Açık’ta şampiyonluğa ulaşmıştı. Serena Williams’ın ardından ABD Açık’ta finale kalan en genç tenisçi unvanının sahibi 19 yaşındaki Gauff ise 2022 Fransa Açık finalinde kaybetmesinin ardından ilk grand slam şampiyonluğuna evinde ulaşmaya çalışıyordu.

Amerika Açık'ta Medvedev Alcaraz'ı devirdi, finalde Djokoviç'le oynayacakAmerika Açık’ta Medvedev Alcaraz’ı devirdi, finalde Djokoviç’le oynayacak

25 yaşındaki Sabalenka, seyirci desteğinden yoksundu. Korta gelenler Gauff’a destek veriyordu. Maçı izlemeye eski ABD Açık şampiyonu Maria Sharapova, oyuncu Dianne Keaton, Charlize Theron, Nicole Kidman, Cale Delevingne gibi isimler de gelmişti.

Karışlaşma tenisçilerin birbirinin oyununu kırmasıyla başladı. Önce Sabelanka 2-0 öne geçti sonra Gauff 2-2’yi yakaladı. Ardından devdeye Sabelanka’nın tecrübesi girdi. Belaruslu tenisçi, hem rakibinin hem kendi servis turunda daha üstün bir oyun çıkardı. İlk set 6-2 Sabelanka’nın oldu.

İkinci setin ilk oyununu geri düşmesine rağmen alan Gauff tekrar maça tutundu. Sabelanka kendi servisinde hata yapmayınca durum 1-1’e geldi. İkinci setin ikinci servislerinde Gauff rakibinin servisini kırarak 3-1 öne geçti. Üstünlüğünü set sonuna kadar bırakmayan ABD’li tenisçi 6-3’lük skorla setleri 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın final setinde ilk servisi Sabelanka attı. Belaruslu tenisçinin sert vuruşlarına karşı Gauff savunmasıyla ayakta kaldı. 19 yaşındaki tenisçi, servisi kırarak 1-0 öne geçti. Adeta deplasmanda oynayan Sabelanka, Gauff karşısında ikinci oyunu da kaybetti. Belaruslu tenisçi, moralmen düşünce kendi servisini yine kırdırdı ve skor 3-0’a geldi.

 

Ritmini bulan Coco Gauff kendi kullandığı serviste hata yapmadı ve skoru 4-0’a getirdi. Daha sonra Sabelanka canlanıp durumu 4-2’ye getirse de Gauff bir kez daha servis kırdı ve 5-2’lik skorla avantajı yakaladı. Kendi kullandığı serviste hata yapmayan19 yaşındaki raket kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu kendi ülkesinde aldı.

Şampiyon Gauff 3 milyon dolarlık ödülün sahibi olurken dünya 3 numarasına yükseldi. Sabelanka ise 1,5 milyon dolar kazandı. 19 yaşındaki raket 2017’de Sloane Stephens’ten sonra turnuvayı kazanan ilk ABD’li oldu. Ayrıca 1999’da ABD Açık kupasını kaldıran Serena Williams’tan sonra turnuvayı kazanan en genç raket oldu.

Medvedev'den tepki: Bir gün biri ölecekMedvedev’den tepki: Bir gün biri ölecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.