1990 Dünya Kupası’nın gol kralıydı: Salvatore Schillaci yaşamını yitirdi

İtalyan futbolunun unutulmaz golcülerinden Salvatore Schillaci iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 59 yaşındaki eski futbolcunun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Spor 18 Eylül 2024
İtalyanların efsanesi yaşamını yitirdi.

1990 Dünya Kupası İtalya’da düzenlenen ve Almanya’nın zafere uzandığı Dünya Kupası’ydı. Unutulmaz turnuvanın en öne çıkan oyuncularından biri ev sahibinin golcüsü Salvatore Schillaci olmuştu. Schillaci turnuvayı Çek Tomas Skuhravy’nin önünde gol kralı olarak tamamlamış ve adından söz ettirmişti. O turnuvada altı gol atan İtalyan devleri Juventus ve Inter’in formalarını terleten Schillaci 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Schillaci iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. Bu süreçte iki de ameliyat geçiren eski futbolcu verdiği mücadeleyi kaybetti. Schillaci 59 yaşında hayata veda etti. Arkasında binlerce hayran bırakan eski futbolcu Palermo’da tedavi görüyordu. Altı gol atarak ülkesinin ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası’nda yıldızlaşan oyuncu Avusturya, Çekoslovakya, Uruguay, İrlanda Cumhuriyeti ve Arjantin gibi takımları üzmüştü. Takımının Bari’de İngiltere’ye karşı oynadığı üçüncülük maçının kazanılmasında da katkı yapmıştı. 1997’de Japonya’daki Jubilo Iwata takımında oynadıktan sonra emekli olan Schillaci İtalyan ekibi Messina’da 219 kez forma giyip 61 gol atmıştı. Oyuncu tüm kariyeri boyunca 417 maçta 154 kez ağları bulmuştu.

İki kez UEFA Kupası kazanma başarısı gösteren Schillaci bunlardan birini 1990’da Juventus, diğerini 1994’te Inter’le kazandı. Juve’yle bir de İtalya Kupası kazanan eski futbolcu toplam 16 kez terlettiği İtalya formasıyla yedi gol atıp bir de asist yaptı.

Fenerbahçe derbi biletlerini satışa çıkarıyor: En ucuz bilet 1.500 TL!Fenerbahçe derbi biletlerini satışa çıkarıyor: En ucuz bilet 1.500 TL!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.