2023 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bir ilk: Sporcularla beraber antrenörler de madalya alacak

19 Ağustos tarihinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası bir ilke sahne olacak. Madalya kazanan sporcularla beraber söz konusu sporcuların antrenörleri de madalyayla ödüllendirilecek.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Budapeşte'de bir ilke imza atılacak.

Atletizm dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri Dünya Atletizm Şampiyonası 19 Ağustos tarihinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başlayacak. Organizasyonda bir ilke imza atılacak. Yarışmalarda ilk üçte yer alan sporcularla birlikte bu sporculaarın antrenörlerine de altın, gümüş ve bronz madalya verilecek.

Organizasyon Başkanı Balazs Nemeth’in açıklamasına göre “Budapeşte’de ilk defa yalnızca yarışanlar değil aynı zamanda yarışanların antrenörleri de ödüllendirilecek” şeklinde konuştu. Bir diğer yenilik de madalya seremonilerinin stadyum yerine stadyum yanında kurulacak alanda yapılacak olması. Sporcular burada taraftarlarla daha iç içe olan bir ortamda ödüllerini alacaklar.

Madalyanın tasarımıysa görücüye çıktı. Bir tarafında stadyumun silüetinin olduğu madalyanın bir diğer yüzünde Budapeşte’de yer alan Özgürlük Heykeli bulunuyor.

Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda temsilcilerimiz, Paris vizesini gözünden vurduDünya Okçuluk Şampiyonası’nda temsilcilerimiz, Paris vizesini gözünden vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.