Türkiye, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan çekilip 2032’yi garanti etti

UEFA 2032'ye tek teklif veren Türkiye ile İtalya'nın ortak aday olma başvurusuna onay verdi. Kararın ardından Türkiye, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığından çekildiği açıklandı.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Türkiye ve İtalya'dan beşer kent EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak.

UEFA, Türkiye’nin 2032 yılı için İtalya ile ortak teklif verebileceğini ve bu nedenle 2028 yılı için yarıştan çekildiğini duyurdu. UEFA’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “İtalyan ve Türk Futbol Federasyonları’nın Euro 2032 etabı için ortak teklif sunma isteklerini ortaya koyan 28 Temmuz tarihli duyuruya ek olarak, UEFA yönetimi her iki ülkeye de ortak tekliflerinin onaylandığını teyit eden bir yazı gönderdi. Usulüne uygun olarak alınmış ve UEFA İcra Komitesi tarafından değerlendirilmek ve değerlendirilmek üzere iletilecektir.”

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

UEFA İcra Komitesi’nin onayı gerekiyor

Türkiye’nin İtalya ile verdiği teklifte atıfta bulunan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortak teklif talebinde de belirttiği üzere, Euro 2028’e yönelik teklifleri geri çekilmiştir. Her iki turnuvanın da ödüllendirilmesi hâlâ İcra Komitesinin 10 Ekim’de Nyon’da yapacağı toplantıda onaylanmasını gerektiriyor. Bu toplantıdaki sunumlar, ihaleye varılmadan önce teklif sunumlarının içeriğinin gerektiği gibi dikkate alınacağı sürecin önemli bir parçası olacak” denildi.

EURO 2028’e tek aday kaldı

Türkiye’nin çekilmesiyle EURO 2028’i tek aday olan Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’nin ortak olarak düzenlemesi kesinleşti. Aynı şekilde 2032 için tek aday da Türkiye-İtalya ortaklığı.

Düşler Tiyatrosu'nda sahne Zaha'nın... Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!Düşler Tiyatrosu’nda sahne Zaha’nın… Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!

Türkiye’de beş kent seçilecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “EURO 2032’yi ortak düzenlemek için İtalya’dan bize teklif geldi. İki Akdeniz ülkesi olarak aday olduk. Turnuva için 5 şehir İtalya, 5 şehir de Türkiye’den seçilecek. EURO 2028 adaylığımız da devam ediyor. Eğer 2032’yi alabilirsek 2028 adaylığından vazgeçeceğiz” demişti. Bu gelişmeler sonrası Türkiye’nin İtalya ile birlikte EURO 2032’e ev sahipliği yapacağı da kesinleşmiş oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.