2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı

Los Angeles'taki 2028 Olimpiyat Oyunları'na beyzbol/softbol, kriket, bayrak futbolu, lakros, squash branşları dahil edildi. Tartışılan halter ve modern pentatlona oyunlarda olacağı kesinleşti. Boks ise beklemede...

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
2028 Olimpiyat Oyunları'ndaki branşlar netleşti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2028 Los Angeles için aldığı kararları duyurdu. IOC, Hindistan’ın Mumbai kentindeki 141. oturumunda beyzbol/softbol, kriket, bayrak futbolu, lakros ve squash branşlarının, Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları’na dahil edilmesini kararlaştırdı.

Bayrak futbolu ve squash ilk kez olimpiyatlarda

Beyzbol/softbol, kriket ve lakros için bu karar, Olimpiyat Oyunları’na dönüş anlamına gelirken, bayrak futbolu ve squash, olimpiyatlarda ilk kez yer alacak. Beyzbol/softbol, en son 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yer alırken, kriket 1900 Paris Olimpiyatları, lakros ise 1904 St Louis ve 1908 Londra Olimpiyatları’nın ardından 3. kez olimpiyatlara dahil edildi.

Olimpiyatlardan Rusya'ya kırmızı kartOlimpiyatlardan Rusya’ya kırmızı kart

Halter ve modern pentatlon yer alacak

IOC, binicilik yerine getirilen engel parkurlu modern pentatlon ve halter branşlarının, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na dahil edildiğini duyurdu. IOC’nin Uluslararası Boks Birliğini (IBA) tanımama kararının ardından boks için başka bir yönetim organın olmaması nedeniyle bu branşın 2028 Olimpiyat Oyunları programına dahil edilmesine ilişkin karar beklemeye alındı.

Olimpiyat vizesinden nikah masasına!Olimpiyat vizesinden nikah masasına!

Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin: Çalışmalara hız veriyoruz

Beyzbol-softbol ve bayrak futbolu, Türkiye’de Ragbi Federasyonu’nun çatısı altında bulnuyor. Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na dahil edilen beyzbol-softbol ve bayrak futbolunu (kadınlar korumalı futbol) Türkiye’de geliştirmek adına çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.