Olimpiyat şampiyonu Adam Peaty psikolojik sorunlarla boğuşuyor

Britanyalı yüzücü Adam Peaty, psikolojik olarak sorun yaşadığı için yüzmeye ara verdiğini açıkladı. Peaty 2024 Olimpiyatları öncesinde mental olarak rahata erişmeyi umuyor.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Peaty, mental rahatsızlıklarından söz etti.

Üç Olimpiyat altın madalyası sahibi Britanyalı yüzücü Adam Peaty, mental problemleri hakkında konuştu. Daha önce de depresyon atakları ve alkol problemleriyle alakalı konuşan sporcu, kendi kendine zarar veren bir sarmalın içinde olduğundan dem vurmuştu.

Peaty, BBC’ye yaptığı açıklamada “Bir arkadaşım bana altın madalyanın giyeceğim en soğuk şey olduğunu söyledi. En soğuk şey çünkü o madalyanın her sorunumu çözeceğimi düşünüyorsun. Ama çözmüyor” dedi. Yüzücü, yaşadığı sorunlar nedeniyle nisan ayındaki Britanya Şampiyonası’ndan da çekilmişti.

Eczacıbaşı yeni sezonun ilk transferini yaptıEczacıbaşı yeni sezonun ilk transferini yaptı

Gelecek seneki Paris Olimpiyatları’na katılmak isteyen Peaty, geçen sene ve bu sene depresyonla beraber evliliğindeki kötü gidişatla da boğuşuyor. Hiperaktif bozukluk teşhisi konan yüzücü “Ara verdim çünkü sürekli bir altın madalya veya dünya rekorunun peşinden koşuyordum. Geleceğime bakıp ‘Tamam, eğer bunlara ulaşırsam her şey düzelecek mi?’ dedim ve cevap ‘Hayır’dı. Ben de ara verdim ve hayattan altın madalya istemek dışında ne istiyorum onu düşünmeye zaman ayırdım. Umuyorum ki olimpiyatlara giderken iyi bir ruh haline sahip olurum” dedi.

100 metre kurbağalama ustası olan Peaty, 3 Olimpiyat altınının yanı sıra 8 Dünya Şampiyonası altını ve 17 Avrupa Şampiyonası altınına sahip. Britanya tarihinin en iyi yüzücülerinden Peaty’nin Paris 2024 dönüşü nasıl olacak, bunu zaman gösterecek.

İskoçya'da doğdu, Erzurumlu aşık oldu: Curlingİskoçya’da doğdu, Erzurumlu aşık oldu: Curling

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.