İsmail Kartal haklı, yorumcular taca çıktı: Rade Krunic

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın transferini ısrarla istediği Rade Krunic yorumcu ve taraftarların hedef tahtası olmasının ardından Adana Demirspor'a karşı kendini gösterdi. Boşnak futbolcu istatistikleriyle maça damga vurdu.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Rade Krunic, Demirspor karşısında göz doldurdu.

Sezona İtalyan devi Milan’da başlayıp devre arası transfer döneminin ilk günlerinde sezon sonu 3,5 milyon euro zorunlu satın alma opsiyonuyla Fenerbahçe’ye kiralık katılan Rade Krunic çubuklu formayı 10’uncu kez giydiği Süper Lig maçı olan Adana Demirspor karşılaşmasında etkili futboluyla galibiyete katkı sağladı.

30 yaşındaki Boşnak orta saha İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş ve Fred gibi isimlerin sakatlıkları sebebiyle sahada yer alamadığı karşılaşmada orta sahayı sezonun çok az şans bulan isimlerinden Miha Zajc’la paylaşmasına karşın zafiyet göstermedi, aksine tutarlı futboluyla takımının etkili futboluna olumlu etkilerde bulundu.

Rakamlarla Krunic

Fenerbahçe’nin orta sahadaki savunma yükünü üstlenen Rade Krunic istatistik kağıdını da önemli baremlerde boş yer bırakmayacak şekilde doldurdu. Demirspor karşısında 71 kez topla buluşan Boşnak orta saha maçı yüzde 87 pas isabetiyle tamamladı. Dokuz kez ikili mücadeleye giren Krunic bunların altısından başarıyla ayrılırken iki defa çıktığı hava toplarının ikisini de kazandı. Fenerbahçe’de görünmeyen işleri de yapan başarılı oyuncu beş kez sahipsiz top kazandı, üç defa uzaklaştırmada bulundu ve birer kez pas arası yapıp top kaptı.

İsmail Kartal’dan övgüyü kaptı

Demirspor maçı sonrası konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rade Krunic’in performansını övdü. Futbolcusunun başarılı bir maç çıkardığını belirten teknik adam “Rade Krunic’i ben size soruyorum. Nasıl buluyorsunuz? Maça damga vurdu değil mi? İşte Krunic bu, devam gelecek. Adaptasyon dönemi yaşıyor. Milan’da farklı oynuyordu, Türkiye’de futbol farklı. Burada kaos futbolu var. İki haftadır performansı yükseldi. Maça damgasını vurdu ve üstüne koyarak devam edecektir” dedi.

İlk geldiğinde çok eleştirilmişti

Rade Krunic Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra çubuklu formayı giydiği ilk maçlarda spor yorumcuları tarafından eleştirilmişti. Eski Fenerbahçeli Serhat Akın’dan “Forması terledi mi terlemedi mi, kaç metre gitti bilmiyorum” eleştirisi alan Krunic, Serdar Ali Çelikler’in de “Maldonado’nun Balkan versiyonu” benzetmesine maruz kalmıştı.

'Olağanüstü' Fenerbahçe 'Demir'i ustalarıyla dövdü‘Olağanüstü’ Fenerbahçe ‘Demir’i ustalarıyla dövdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.