49ers, Eagles’ı rüyadan uyandırdı

NFL’de heyecan 13. hafta maçlarıyla devam etti. İki şampiyonluk adayının maçında San Francisco 49ers, lig lideri Philadelphia Eagles’ı deplasmanda 42-19 yendi.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
NFL'de 49ers'tan gövde gösterisi.

NFL heyecanı pazar maçlarıyla devam etti. Şampiyonluk favorilerinden ve ligin en formda takımı olarak dikkat çeken San Francisco 49ers, bir diğer favori ekip Philadelphia Eagles’a konuk oldu. Maçın ilk yarısında rakibini iyi durdurmayı başaran 49ers devrede üstünlüğü almayı başardı. İkinci yarıda baskın oyununu iyi hücumla destekleyen Kaliforniya ekibi rakibini 42-19 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 12. maçında 9. kez galip geldi. Philadelphia 12. maçında 2. kez yenildi.

Gecenin bir diğer kritik maçında şampiyonluk için aday ekiplerden Kansas City Chiefs, play-off bileti için savaş veren Green Bay Packers’a konuk oldu. Oldukça soğuk hava altında oynanan karşılaşmayı Packers, 27-19 kazandı. Green Bay 12. maçında 6. kez kazanırken Kansas 12. maçında 4. kez yenildi.

Hamile kadına şiddetten aranan Von Miller teslim olduHamile kadına şiddetten aranan Von Miller teslim oldu

Play-off yarışını yakından ilgilendiren bir diğer maçta Los Angeles Rams, Cleveland Browns’ı konuk etti. Oldukça çekişmeli geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda kontrolü eline alan Rams, sahadan 36-19 galip ayrılarak üst üste 3. galibiyetini toplamda 12. maçta 6. zaferini elde etti. Browns 12. maçında 5. kez yenildi.

 

Pazar gecesinin ilk seansında sahne alan formda ekip Detroit Lions, New Orleans Saints’e karşı henüz ilk 7 dakika içinde 21-0 öne geçti. Bu kötü başlangıcın ardından toparlanan Saints, ikinci yarıda oyuna ortak oldu farkı 3’e kadar düşürdü. Ancak Lions önde kalmayı başardı ve karşılaşmayı 33-28 kazandı. Detroit 9. galibiyetine erişirken play-off savaşı veren Saints 12. maçında 7. kez kaybetti.

Haftanın açılış maçında Dallas Cowboys, oyun kurucu Dak Prescott önderliğinde Seattle Seahawks’ı 41-35 geçmişti. Prescott son haftalarda 20 touchdown pasına karşılık yalnızca 2 tane interception atarak olağanüstü bir form grafiği yakaladı.

Philadelphia Eagles'tan gözdağı veren galibiyetPhiladelphia Eagles’tan gözdağı veren galibiyet

NFL’de haftanın diğer sonuçları:

New England Patriots – Los Angeles Chargers 0-6

New York Jets – Atlanta Falcons 8-13

Pittsburgh Steelers – Arizona Cardinals 10-24

Tenneessee Titans – Indianapolis Colts 28-31

Washington Commanders – Miami Dolphins 15-45

Houston Texans – Denver Broncos 22-17

Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers 21-18

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.