5 başkan AK Parti’den aday oldu… Federasyonlarda seçim süreci başladı

5 federasyon başkanı milletvekili olabilmek için görevinden istifa etti. Federasyonlarda olağanüstü genel kurul için düğmeye basıldı.

Spor 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
5 federasyon 7 Mayıs'a kadar yeni başkanlarını seçmek zorunda.

14 Mayıs’ta Türkiye sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçecek. Spor dünyasından da siyasete girmek isteyen birçok aday bulunuyor. Gökhan Zan, Ünal Karaman gibi eski futbolcular İYİ Parti’den vekil aday adayı oldu. Ancak siyasete girmek isteyenler futbolcularla sınırlı değil. 5 federasyon başkanı istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
Politikaya atılan federasyon başkanları şöyle:

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan: Samsun’dan aday adayı oldu.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı: Adaylık başvurusunu yaptı. Nereden aday olduğu bilinmiyor.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu: Sivas’tan aday adayı oldu.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Kalaycı: Adaylık başvurusunu yaptı. Nereden aday olduğu bilinmiyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen: Adaylık başvurusunu yaptı. Nereden aday olduğu bilinmiyor.

Prosedür nasıl işleyecek?

7405 sayılı spor kulüpleri ve spor federasyonları kanuna göre başkanların istifasından sonra federasyonlarda olağanüstü seçim süreci başladı. Yasaya göre 60 gün içinde yani 5 Mayıs 2023’e kadar yeni başkanın seçilmesi gerekiyor. Federasyonlarda yönetim kurulları, seçim tarihini belirleyerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirecek. İstifa eden 5 federasyon başkanı milletvekili adayı olamazsa delegelerin yüzde 10 desteğini alırsa tekrar aday olabilecek.

Fenerbahçe’den İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.