A Milli Kadın Hentbol Takımı tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda!

Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Sırbistan'a 30-22 yenilse de en iyi üçüncüler arasına girmeyi başarıp 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başardı.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası biletini kaptı.

2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmak için eleme grubunda mücadele veren Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, grubun altıncı ve son maçında Sırbistan’la deplasmanda karşılaştı.

Zrenjanin kentindeki Kristalna Spor Salonu’nda oynanan maça ev sahibi Sırbistan çok iyi başladı ve dört dakikada bulduğu üç golle 3-0 öne geçti. Ardından Beyza İrem Türkoğlu’nun elinden 15 saniye içinde iki gol bulan milliler farkı bire indirdi.

Karşılaşmanın devamında iki takım da karşılıklı goller buldu ve skor 6-6’da eşitlendi. Beraberlik sonrası devrenin kalan kısmını daha etkili oynayan taraf ev sahibi ekip oldu. Farkı yeniden açan Sırbistan soyunma odasına 14-10’luk üstünlükle girdi.

İlk yarının sonunu iyi kapatan Sırbistan ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. 36’ncı dakikada skoru 18-11’e getiren Sırplar milli takımımıza mola aldırdı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü koruyan taraf ev sahibi ekip oldu. Mücadele Sırbistan’ın 30-22’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu maçta aldığı yenilgi sonrası grubunu iki galibiyet, bir beraberlik ve üç yenilgiyle tamamlayan Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, elemelerdeki statü gereği gruplardaki en iyi üçüncüler arasına girdi ve bu yolla 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Tarihte bir ilk!

Grafik: TRT

Sırbistan yenilgisine rağmen turnuva biletini alan milliler, tarihlerinde ilk kez Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası’nda mücadele etme hakkını kazandı. Karşılaşma sonrası konuşan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Çocuklar sonuna kadar ellerinden geleni yaptılar. Bu takım bir tarih yazdı. Bu takım bunu hak ediyor.” dedi.

Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımımı Kaptanı Betül Yılmaz ise yenilgiye rağmen gelen tur biletini, “Hazırlandığımız şeyleri sahaya koyamadık ama neticesinde şampiyonaya giden tarafız.” sözleriyle değerlendirdi.

Saldırı görüntüleri ortaya çıktı: Üç Fenerbahçe taraftarı tutuklandı!Saldırı görüntüleri ortaya çıktı: Üç Fenerbahçe taraftarı tutuklandı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.