Saldırı görüntüleri ortaya çıktı: Üç Fenerbahçe taraftarı tutuklandı!

Sultanlar Ligi'nde Galatasaray'ın Nilüfer maçının ardından Galatasaraylı bir baba ve kızına saldırıp ellerindeki pankartları gasp eden yedi Fenerbahçe taraftarından üçü tutuklandı. Saldırıya dair güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray’ın voleybol maçı sonrasında bir baba ve küçük kızına saldıran yedi kişiden üçü tutuklandı.

5 Nisan Cuma günü Galatasaray ve Nilüfer Belediyespor arasında oynanan Sultanlar Ligi maçı karşılaşmadan sonraki olaylarla gündeme gelmişti. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan maçın bitiminde salon önünde ellerinde Galatasaray kulübüne ait pankartlar taşıyan Uğur İris ve 13 yaşındaki kızı Nil bir grup Fenerbahçeli holiganın saldırısına uğramış, ellerindeki pankartları çalınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili operasyon düzenledi.

Emniyetin soruşturmasında Uğur İris ve kızı Nil’e spor salonunun bahçesine çıktıkları sırada orada bekleyen bazı Fenerbahçelilerin saldırdığı belirlendi. Holiganların Uğur İris’in elindeki Galatasaray kulübüne ait pankart ve bayrakları döverek zorla aldığı, 13 yaşındaki Nil’e tekme attıkları ve polisi görünce de olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan yedi kişiden üçü tutuklandı

İnceleme sonucunda olayı örgütlediği anlaşılan şüphelilerden H.B.A, M.B.Ö. ile olaya karışan M.T.P, M.Ö, Y.B, A.Y. ve S.K.E. gözaltına alındı. Şüpheli Y.B.’nin “mala zarar vermek,” M.B.Ö.’nün ise dolandırıcılık suçundan beşer suç kaydı olduğu anlaşıldı. Yağma, gasp ve kasten yaralama suçlarından adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden üçü tutuklandı, dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı anının kamera görüntüleri ortaya çıktı

Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra saldırı anına ait görüntüler de açığa çıktı. Burhan Felek Spor Salonu’yla aynı komplekste bulunan Volley Hotel’in güvenlik kamerasından alınan görüntülerde Uğur İris ve kızı Nil’in dövülüp gasp edilmesi anbean görüntülendi.

Yönetim ‘Fenerbahçe’yle alakası yok’ dedi, savunmaları Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği üstlendi

Olayın açığa çıkmasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü’nden söz alan genel sekreter Burak Kızılhan yaşananlar ile ilgili kimsenin Fenerbahçe’yi suçlayamayacağını belirterek “Galatasaraylı taraftarın ve kızının yaşadığı olayın haberlerini takip ediyoruz. Yaşananlar için üzgünüz, geçmiş olsun diyoruz. Ancak bu konuyu Fenerbahçe ile bağdaştıran mesnetsizliğe ve tüm yazılanlara karşı hukuki süreçleri başlatacağız. Kimse kimseyi haksız sebepsiz yere suçlayamaz” demişti. Saldırganların yakalanması sonrası hukuki süreçte savunma görevini Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi ve akredite kuruluşu olan Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER) yaptı.

HUFUDER’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Dün akşam gözaltına alınan yedi taraftarımızın emniyette alınan ifadeleri için dernek üyesi avukatlarımız müdafii olarak görevlendirilmiş olup ilgili taraftarlarımız sabaha karşı biten ifade süreçlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmişlerdir. Hukuki süreç derneğimiz tarafından bizzat takip edilmektedir. Pankart alma eylemi nedeniyle “yağma” suçlaması neticesinde tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen taraftarlarımızdan üç kişi tutuklanırken dört kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Olayın kamuoyuna yansıması ile birlikte hukuki süreçlerle ilgili kulüp yönetimimiz ile birlikte konuyu hassasiyet içinde bizzat takip etmeye başladık. İlgili tutuklama kararlarına ilişkin gerekli itirazlarımızı gerçekleştirerek taraftarlarımıza gereken tüm hukuki desteği sağlamaya devam edeceğiz.”

Saldırganlara adliye önünde destek

Saldırıyı gerçekleştiren holiganların adli işlemlerinin sürdüğü Kartal Adliyesi önünde toplanan bir grup Fenerbahçeli, tezahüratlar ve marşlar eşliğinde holiganlara destek verdi.

Tribün raconu böyleymiş(!)

Olayla ilgili Fenerbahçe tribün gruplarından ve Genç Fenerbahçeliler adlı grubun lideri Cem Gölbaşı’ndan da açıklama geldi. Geçtiğimiz sene Bağcılar’da aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan Gölbaşı, geçtiğimiz günlerde yaşanan olay hakkında:

“Tribün kültürünü bilmeyenler için anlatmakta fayda var. Avrupa’da da, Türkiye’de de, dünyanın her yerinde tribün grupları arasında bir pankart raconu vardır. Ne yakalarsak ağlama siyasetini bırakın. Tribünler arası racon devam eder, sizler yok olur gidersiniz.” dedi. Fenerbahçe tribün grupları da sosyal medyada #ÖZGÜRFENERBAHÇETRİBÜNÜ etiketiyle yapılan bir paylaşımda:

“Tribün raconu içerisinde gerçekleşen ve tribüncülük sınırları içerisinde kalması gereken bir olayı kamuoyuna kasıtlı olarak farklı şekilde aksettirilmiş, kardeşlerimiz gasp ve yağma iftirasıyla itham edilmişlerdir” ifadesini kullandı.

Sporda şiddet sokağa indi, yöneticiler aynı kafada!Sporda şiddet sokağa indi, yöneticiler aynı kafada!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.