Sporda şiddet sokağa indi, yöneticiler aynı kafada!

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında sezon başından beri yaşanan gerilim yöneticilerin açıklamalarıyla son raddeye geldi. Bir baba ve kızı holiganların saldırısına uğradı. İki takımın yöneticileriyse ağır sözlerle birbirini suçlamaya devam etti.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaraylı bir baba ve çocuğu saldırıya uğradı. Ercan Yazgan ve Uğur Dündar ise birbirini suçladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında hem geçen sezon hem bu yıl büyük bir şampiyonluk yarışı veriliyor. İki takımın yöneticileri de geçen ezondan beri Türkiye Futbol Federasyonu’nu tarafgirlikle suçladı, rakipleriniyse ortamı germekle itham etti. En son TFF’nin Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalini 7 Nisan’da Şanlıurfa’da yapacağını duyurmasından sonra demeçlerin sertliği arttı. İki takım yöneticileri arasında artan gerilim en sonunda sokağa taştı.

Sultanlar Ligi’nde Galatasaray’ın Nilüfer Belediyesi’ni 3-1 yenerek 5/6 etabına yükseldiği maçtan çıkan Uğur İris ve 13 yaşındaki kızı Nil, yaklaşık 40 kişilik holiganların saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede yaralanan Uğur İris ve kızı Nil acil olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan gruba, Spor Büro amirliğine bağlı polis memurları müdahale etti. Uğur İris gruptan şikayetçi oldu. Galatasaray yöneticisi Rıza Morova, saldırıya uğrayan 14 yaşındaki Nil ile konuştuğunu belirterek şunları söyledi: “Burada bir kız çocuğunun darp edilmesi de söz konusu. ‘Galatasaray bayrağını vermemek için yerdeyken iki üç tekme yedim. Çok moralim bozuk’ dedi. Bir çocuğun olduğu yerde bu davranışın olmaması gerekirdi. Neden bugünlere geldik? Verilen yanlış beyanlar, suça teşvik etmeler, kendi yaptıklarını masum göstermek gibi sebepler yüzünden bu insanlar birbirine düşman oldu.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de “Organize bir saldırı. Kadın voleybol takımımızın maçından sonra, plakaları kapalı motosikletli insanlar geliyor, bir taraftarım ve kızını darp ederek elindeki pankartları almak istiyorlar. Bu olaylar büyümeden savcılarımızın önlem almasını istiyorum” dedi.

Burak Kızılhan: Üzgünüz ama kimse Fenerbahçe’yi suçlayamaz

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan ise olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Galatasaraylı bir taraftarın ve kızının yaşadığı bir olayın haberlerini takip ediyoruz. Yaşananlar için üzgünüz, geçmiş olsun diyoruz. Ancak bu konuyu Fenerbahçe ile bağdaştıran mesnetsizliğe ve tüm yazılanlara karşı hukuki süreçleri başlatacağız. Kimse kimseyi haksız sebepsiz yere suçlayamaz.”

Ali Koç ve Dursun Özbek cenazede bile selamlaşmadıAli Koç ve Dursun Özbek cenazede bile selamlaşmadı

Geçen sezondan beri Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gittikçe artan gerilim böylece sokağa taşmış oldu. İki taraf birbirini FETÖ’den bölücülüğe kadar bir çok şekilde suçlarken Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan sonra demeç savaşları kızışmıştı. Galatasaray yöneticisi Erden Timur, Fenerbahçeli futbolculara ağır ceza verilmesini istemişti. Trabzon’da uğranan saldırının ardından bardağın taştığını belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilmenin görüşeleceği olağanüstü kurultayı 2 Nisan’da topladığı kurultayda Erden Timur için şunları söyledi: “Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV’ye çıkıyor. Trabzon’da yaşanan olaylar için sadece ‘Olmamalıydı’ deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince.”

Uğur Dündar: Hak edene hak ettiği cevabı vereceksin

Bu açıklamaların ardından Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Sözcü TV’de katıldığı programda DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Erden Timur hakkında söylediği “Her gece yatarken beni düşün, özellikle başkanlık bitince” sözlerini hatırlatması üzerine, “Benim bulunduğum ortamda Ali Koç’a laf ettirmem. Edilirse kalp kırarım. Erden Timur’u tehdit ettiğini düşünmüyorum. O sözleri hak ediyor. Hak edene hak ettiği cevabı vereceksin” dedi.

Ece Üner: Tehdit dilinin kullanılmasını kabul etmiyorum

Programın moderatörü Ece Üner ise yayından sonra sosyal medyasından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünden beri düşünüyorum vicdanım rahat değil. Yanlış yaptım. Müdehale etmeliydim. Doğruya doğru yanlışa yanlış denilen bir programda ülkeye dalga dalga yayılan tehdit dilinin koca bir camianın başkanının kullanmasını tasvip etmiyorum. Ali Koç’un Erden Timur’a tehdit dili kullanması yanlıştır. Bunu ekranda da ayrıca ifade edeceğim.”

Galatasaray’dan açıklama: Bağnaz, provokatör Uğur Dündar

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, sarı-kırmızılı bir taraftarın 14 yaşındaki kızıyla saldırıya uğradığını ve kulüp olarak bu olayın peşini hukuki olarak bırakmayacaklarını söyledi. Yazgan, sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ufacık kıza vuracak kadar alçaklaşan bu eşkıyalar, kardeşlerimizin ellerindeki pankartları da gasp etmişlerdir. Tesadüfen oradan bir trafik polisi geçmiyor olsa belki de bugün geri dönülemez sonuçlardan bahsediyor olacaktık. Kulübümüz bu yağmacıların, azmettiricilerinin ve onları provoke eden kişilerin peşini hukuki yoldan asla bırakmayacaktır. Başkanımız itidal vurgusu yaparken tam olarak da bu ve benzeri muhtemel olaylardan endişesini dile getirmiştir. Ancak eş zamanlı olarak dün akşam bir yayında da takip ettiğimiz taassubun vücut bulmuş hali Uğur Dündar ve benzeri bağnaz, provokatör sözde yöneticiler olayları bu noktaya getirmek için çaba göstermektedir. Bu sinsi ve başarı için her yolu mübah sayan anlayışla mücadele etmeye devam edeceğiz. Siz ne yaparsanız yapın ülkeye ektiğiniz nefret tohumlarını teker teker söküp atacağız. Beslendiğiniz nefret dilini Türk sporundan sileceğiz.”

Fenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik olduFenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik oldu

Uğur Dündar’dan yanıt: Yönetici kılıklı holigan

Uğur Dündar, Galatasaray yöneticisi Yazgan’ın açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi. Dündar, “Kendilerine yönelik hiçbir kötü söz söylemediğim halde şahsıma saldırarak hedef gösteren yönetici kılıklı holigana sözlerini misliyle iade ediyorum” dedi.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.