A Milli Takım’ın EURO 2024’teki son rakibi Gürcistan ya da Yunanistan

EURO 2024'e katılacak son üç takımın belirleneceği play-off'larda yarı final eşleşmeleri oynandı. C Yolu'nda da Gürcistan ve Yunanistan'ın finale çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin turnuvadaki son rakibinin komşularından biri olacağı kesinleşti.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki son rakip iki komşudan biri olacak.

EURO 2024’e giden son üç biletin dağıtıldığı play-off’larda heyecan oynanan yarı final maçlarıyla başladı. Tek maçlık eleme sistemine göre organize edilen turnuvanın ilk aşamasında Avrupa Futbol Şampiyonası hayallerini dört yıl sonrasına bırakan ülkeler Estonya, Finlandiya, İsrail, Bosna Hersek, Lüksemburg ve Kazakistan oldu.

A Yolu’nda Polonya ve Galler, B Yolu’nda İzlanda ile Ukrayna, C Yolu’nda da Gürcistan ve Yunanistan finale yükselmeyi başardı. Play-off turunda final maçları 26 Mart Salı günü oynanacak. Final karşılaşmalarından zaferle ayrılan üç takım ise Almanya ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2024’e katılım hakkı kazanacak.

A Milli Takım’ın gruptaki son rakibi belli olacak

Play-off turu finalinin ardından A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 F Grubu’ndaki son rakibi de belirlenecek. Grupta Portekiz ve Çekya ile eşleşen ay-yıldızlı ekibin üçüncü rakibi ya Gürcistan, ya da Yunanistan olacak.

A Yolu’nda finale yükselen Polonya ve Galler eşleşmesinin kazananı, turnuvada Hollanda, Avusturya ve Fransa’nın olduğu D Grubu’na gidecek. B Yolu’ndan EURO 2024 bileti kazanacak olan İzlanda ya da Ukrayna ise EURO 2024’te Belçika, Slovakya ve Romanya’nın olduğu E Grubu’na düşecek.

EURO 2024 play-off turu yarı final maçlarında alınan sonuçlar şöyle,
A Yolu:
Polonya-Estonya: 5-1
Galler-Finlandiya: 4-1
B Yolu:
İsrail-İzlanda: 1-4
Bosna Hersek-Ukrayna: 1-2
C Yolu:
Gürcistan-Lüksemburg: 2-0
Yunanistan-Kazakistan: 5-0

EURO 2024 yolunda ilk hazırlık Macaristan karşısındaEURO 2024 yolunda ilk hazırlık Macaristan karşısında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.