A Milli Takım’ın Uluslar Ligi açılışında rakip Galler

A Milli Takım EURO 2024 sonrası ilk maçında Uluslar Ligi'nin açılışını Galler deplasmanında yapacak. Cardiff Şehir Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak ve TV8 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor 5 Eylül 2024
Milliler, Galler deplasmanında sahne alacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ilk maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek. 21.45’te başlayacak mücadelede Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi düdük çalacak. Saggi’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Morten Jensen ve Anders Olav Dale yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Sigurd Kringstad olacak. Dördüncü grupta aynı gün İzlanda ile Karadağ da eşzamanlı başlayan maçta kozlarını paylaşacak.

A Milli Takım’ın kampına katılan ancak sol kasığındaki zorlanma şikayeti süren Semih Kılıçsoy aday kadrodan çıkarıldı. Ay-yıldızlı ekipte kalçasında ağrı hisseden ve son antrenmanda takımdan ayrı koşu çalışması yapan kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun ise durumunun maç saati netleşmesi bekleniyor. Genç oyuncu Mustafa Hekimoğlu da UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri’nde İrlanda Cumhuriyeti ve San Marino ile karşılaşacak Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosuna geçiş yaptı. Millilerin aday kadrosu şöyle:

  • Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Merih Demiral (Al-Ahli), Zeki Çelik (Roma)
  • Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg), Yusuf Özdemir (Alanyaspor)
  • Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Umut Nayir (Konyaspor)

Galler’le 10’uncu randevu

Ay-yıldızlılar Galler karşısında 10’uncu kez sahaya çıkacak. Milliler şimdiye kadar tamamı resmi olan dokuz karşılaşmada üç galibiyet, dört yenilgi ve iki beraberlik yaşadı. Avrupa Şampiyonasında bir, Dünya Kupası Elemeleri ile Avrupa Şampiyonası Elemelerinde dörder olmak üzere rakibine dokuz maçta 10 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 13 gol gördü. Ay-yıldızlılar, Galler ile son olarak 21 Kasım 2023’te EURO 2024 elemeleri son maçında Galler’in başkenti Cardiff’te karşı karşıya geldi. Galler’in golü yedinci dakikada Neco Williams’tan gelirken, ay-yıldızlı ekip, 70’inci dakikada Yusuf Yazıcı ile beraberliği sağladı ve maç 1-1 bitti.

632’nci milli mesai

Ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar B Ligi’nde İzlanda ve Karadağ’ın da yer aldığı 4. Grup’taki ilk maçında deplasmanda Galler ile karşılaşacak.

Galler ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 632’nci müsabakaya çıkacak.
Türkiye, 101 yıllık tarihinde 346’sı resmi, 285’i özel toplam 631 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, 270’i deplasmanda, 272’si Türkiye’de, 89’u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, üç tanesi hükmen galibiyet sonucunda 861 gol attı, kalesinde 905 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden milli takım, 631 karşılaşmanın 547’sini Avrupa, 34’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, üçünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Vincenzo Montella: Uluslar Ligi, Dünya Kupası’na gitme yolunda da bizim için çok önemli

Vincenzo Montella, Galler maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Galler karşılaşmasının oynanacağı Cardiff City Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. “EURO 2024 gibi bir turnuva geçirdiğimiz için gururluyuz.” sözleriyle basın toplantısına başlayan Montella şöyle konuştu:

“Turnuvadaki son maçımızda daha farklı bir skorla yolumuzda ilerleyebilirdik ama maalesef hayalimizi durdurmak zorunda kaldık. Tüm futbolcularıma tekrar teşekkür etmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra sevgi yağmuruna tutuldum, hatta İtalya’da da bunu hissettim. Tanıdıklarımı geçtim, tanımadığım insanlar da kendi ülkeleri elendikten sonra bizi desteklemeye başladılar. Onlar da maçlarımızı takip etti, artık bu geçmişte kaldı, şimdi yeni futbolcularımızın dahil olduğu yeni bir maceraya başlıyoruz. 22 senelik bir Dünya Kupası hasreti var. Uluslar Ligi, Dünya Kupası’na gitme yolunda da bizim için çok önemli. Eylül ayı kritik bir aydır futbolcular için fiziksel kondisyonları tam anlamıyla oturmamış olabilir. Maç ritmini yakalamak sadece antrenmanla olmuyor, maç oynamanız gerekiyor. Oyuncular biraz yorgun olabilir.”

Avrupa Şampiyonası’nda birçok farklı duyguyu yaşadıklarını aktaran Vincenzo Montella, oyun anlayışı hakkında gelen bir soru üzerine şöyle konuştu:
“Altını çizmediğimiz bir nokta var, son maçımızda iki net hakem hatası vardı, o hatalardan biri Simon’un Mert’e faulü ve bu kırmızıydı. İkinci golleri öncesinde de Mert’e net bir faul vardı. O hatalar olmasaydı maçı kazanabilirdik. Bu yolculukta geldiğim günden bu yana FIFA sıralamasında 16 basamak yükseldik. 2017’den beri en iyi yükseliş buydu. Futbolda geçmiş yok, şimdiki zamanı ve geleceğe odaklanıyoruz. Taktiksel anlayışıma gelmek gerekirse genel olarak oyun prensiplerinin üzerinde durmayı seven bir hocayım. Kadromdaki futbolcuların en iyisini seçip en iyisini yapmak hedefiyle çalışmalarımı yürütüyorum. 4-6-0, 6-4-0 olsun böyle görelim. Gelecekte aramıza katılacak futbolcuları da değerlendirmek gerekiyor. 2026 Dünya Kupası hedefimiz var, ona iyi hazırlanıp fırsatlar doğarsa yeni oyuncuları da değerlendirmeye hazırız. Spesefik olmak gerekiyorsa 5 defans yapan, 5 atak yapan hatta 4 defans yapan, 6 hücum yapan gibi. Şunu da kullanabiliriz modern futbolda defans yapacağınız zaman herkes defans yapsın, herkes de atak yapsın 10’a 0, 0’a 10 diyebiliriz.”

İtalyan teknik adam, Milli takımın başarısını istikrarlı hale getirmek için neler yapılmalı?” sorusunu, “Ligimizde çok fazla duraksayan bir futbolumuz var. Çok fazla tempoyu yakalayamadığımız bir ligimiz var, bunu geliştirmeliyiz. Bazı takımlarımız Avrupa’da oynuyor umarım onlar en son noktaya gelebilirler, onların bizi temsil etmesi mutluluk verici. Devam etmeleri futbolcuları en iyi değerlendirme fırsatı verecektir. Korkan biri değilim, gençleri takıma hemen monte edip oynatabilen bir hocayım. Geleceğe bu şekilde emin adımlarla ilerleyebiliriz. Hollanda maçında rakip futbolcuların istatistiklerine baktığınızda birçoğu Şampiyonlar Ligi’nde yıllardan bu yana oynayan oyuncular. Biz de bunu oyuncularımıza adapte etmek istiyoruz. Bu nedenle takımlarımızın Avrupa’da devam etmeleri çok önemli” şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürpriziFenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürprizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.