ABD Açık’ta Alcaraz’a şok: İkinci turu geçemedi

İspanyol raket Carlos Alcaraz ABD Açık'ta ikinci turun ötesine geçemedi. Favorilerden Alcaraz dünya 74 numarası Botic van de Zandschulp'a 6-1, 7-5 ve 6-4'lük setlerle yenildi.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Alcaraz'a büyük şok.

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık’ta ilk büyük sürpriz yaşandı. Turnuvanın favorilerinden olarak gösterilen üç numaralı seribaşı Carlos Alcaraz dünya 74 numarası Botic van de Zandschulp’a 6-1, 7-5 ve 6-4’lük setlerle yenildi.

Bu yıl Wimbledon ve Fransa Açık’ı kazanan Alcaraz 2022’de kazandığı ve kariyerinin ilk grand slam zaferi olan ABD Açık’ta yeniden mutlu son hedefliyordu. Ancak İspanyol tenisçi Wimbledon ardından beklediği başarıya ulaşamadı. İngiltere’deki turnuvanın ardından Paris’teki olimpiyatlara da katılan Alcaraz burada finale kadar çıkmış ancak Novak Djokovic’e boyun eğmekten kurtulamamıştı. Alcaraz çiftlerde de Rafael Nadal’la beraber mücadele etmiş ancak burada da altın madalya hedefinden uzak kalmıştı. Geçen sene yarı finale kadar yükseldiği ABD Açık’a favorilerden biri olarak gelen Alcaraz büyük sürpriz yaşadı ve turnuvaya ikinci turda veda etti.

Turnuvada 2021’in şampiyonu Rus tenisçi Daniil Medvedev (5 numaralı seribaşı), klasmanın 51. sırasındaki Macar Fabian Marozsan’ı 6-3, 6-2 ve 7-6’lık setlerle 3-0 yendi. Avustralyalı Alex de Minaur (10), Fin Otto Virtanen’i 3-0’lık (7-5, 6-1, 7-6) skorla geçti. ABD’li Tommy Paul (14) ise setlerde 2-0 öndeyken Avustralyalı Max Purcell’ın maçtan çekilmesiyle tur atladı.

‘Rekabet’ filmi tenis dünyasının süperstarından ilham almış‘Rekabet’ filmi tenis dünyasının süperstarından ilham almış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.