ABD ve Japonya farklı, İngiltere ile Danimarka zor kazandı!

Kadınlar Dünya Kupası'nda ABD, Vietnam'ı 3-0; Japonya, Zambiya'yı 5-0 mağlup etti. İngiltere Haiti'yi; Danimarka da Çin'i 1-0 yenmeyi başardı.

Spor 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Turnuvanın en büyük favorisi ABD rahat bir galibiyet aldı.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan 4 maçla sürdü. Günün ilk maçında ABD ile Vietnam karşı karşıya geldi. Eden Park’taki mücadelede ABD 14 ve 45+7’nci dakikada Sophia Olivia Smith, 77’nci dakikada Lindsey Michelle Horan’ın golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

'Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!'‘Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!’

Japonya fark attı

C Grubu’nda Japonya, Zambiya ile karşılaştı. Waikato Stadyumu’ndaki maçta Japonya, 43 ve 62’de Miyazawa, 55’te Tanaka, 71’de Endo ve 90+11’de penaltıdan Ueki ile 5 gollü galibiyet aldı. Zambiya’da Musonda, 90+7’nci dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Kan donduran soygun! Donnaruma dehşeti yaşadıKan donduran soygun! Donnaruma dehşeti yaşadı

İngiltere, Haiti’yi tek golle geçti

D Grubu’nun ilk maçında İngiltere ile Haiti karşı karşıya geldi. Brisbane Road’da oynanan mücadeleyi İngiltere 29’uncu dakikada Georgia Stanway’ın penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

Danimarka galibiyetle başladı

D Grubu’nun diğer maçında Danimarka ile Çin karşı karşıya geldi. Perth Rectangular Stadı’nda oynanan karşılaşmada Danimarka rakibini 90’ıncı dakikada Amalie Jorgensen Vangsgaard’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.