ABD’de profesyonel voleybola yıldızlardan büyük destek: 35 milyon dolar!

Önümüzdeki sene faaliyete geçmesi beklenen League One Voleyball (LOVB), Amerika’nın voleybolda yakaladığı büyük ivmeyi yaptıkları yeni girişimiyle sürdürmeyi planlıyor. Bu yolda aralarında Kevin Durant, Lindsey Vonn gibi ünlülerin olduğu gruptan 35 milyon dolar destek aldılar.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
ABD'de profesyonel voleybola ünlülerden büyük destek.

2020’de kurulan, Los Angeles merkezli girişim League One Volleyball yakın zamanda 35 milyon dolar toplayarak hayata geçme faaliyetlerini hızlandırdı. Ares Management’ın yanı sıra Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Lindsey Vonn, dört kez NBA All-Star seçilen Jayson Tatum, Fenway Sports Group ortağı Linda Henry, komedyen Amy Schumer ve iki kez WNBA MVP’si seçilen Candace Parker gibi isimlerin de destek verdiği fonlamanın bu turu Left Lane Capital tarafından yönetildi. Halihazırda bir yatırımcı olan Kevin Durant’in Boardroom Sports Holdings şirketi de yeni fon katkısında bulundu.

Projenin kurucu ortağı ve CEO’su olan Katlyn Gao, bu tur için yapılan fonlamada yatırımcıların 50%’sinden fazlasının kadın olduğunu da belirtti.

Voleybolda müjde... 2026 Avrupa Şampiyonası Türkiye'deVoleybolda müjde… 2026 Avrupa Şampiyonası Türkiye’de

2024’te faaliyete geçmesi planlanan LOVB projesine Atlanta, Houston, Madison, Wisconsin, Omaha, Nebraska ve Salt Lake City’de takımları olduğu biliniyor ve yeni bir pazarın daha kurulacağı söyleniyor.

Yatırımcılar bu organizasyonla elit oyuncuların deneyimlerini paylaşacağı, genç kulüplerin oyuncu yetiştireceği ve Amerika Birleşik Devletleri’nde son dönemlerde voleybol adına yakalanan ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Yatırımcılar, bu organizasyonla beraber Amerikalı voleybolcuların da yurt dışına çıkmalarına gerek duymadan voleybol hayatlarına devam edebileceklerine inanıyorlar.

Galatasaray voleybolda savunmada!Galatasaray voleybolda savunmada!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.