ABD’nin yeni spor şehri Las Vegas, bu kez NHL’de şampiyon çıkardı

Amerika’da Ulusal Buz Hokeyi Ligi NHL’de şampiyon belli oldu. Las Vegas Golden Knights, final serisi 5. maçında konuk ettiği Florida Panthers’i 9-3 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve şampiyonluğa uzandı.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NHL'de şampiyon Las Vegas Golden Knights!

Amerikan Ulusal Buz Hokeyi Ligi NHL’de final serisi 5. maçı Las Vegas’ta oynandı. Ev sahibi Las Vegas Golden Knights, sahasında konuk ettiği Florida Panthers’la şampiyon olmak için karşılaştı. Vegas ilk 20 dakikalık kısmı Mark Stone ve Nicolas Hague’ın golleriyle 2-0 önde kapadı. İkinci periyoda Aaron Ekblad’ın golüyle iyi başlayan Florida farkı 1’e düşürdü. Ancak 10. dakikadan itibaren Vegas kontrolü ele aldı. Alec Martinez, Reilly Smith, Mark Stone ve Michael Amadio’nun golleriyle skor 6-1’e geldi.

Jokic ve Denver NBA şampiyonu: Jokic ve Denver NBA şampiyonu: “Asla şişman çocuğun üstüne oynama”

Son periyotta Ivan Barbashev farkı 6’ya çıkardı. Sam Reinhart ve Sam Bennett, skoru 7-3’e getiren golleri attılar. Mark Stone ve Nicolas Roy Vegas’a 9-3’lük galibiyeti getiren golleri attı ve Nevada ekibi tarihindeki ilk şampiyonluğunu ilan etti.

Vegas, 2017’de kurulmuş bir takımdı. Golden Knights, 1967-68 sezonunun kilometre taşı alındığı modern dönemden itibaren kuruluşundan sonra en kısa sürede şampiyon olan ikinci takım oldu (Edmonton Oilers 5 senede şampiyon olmuştu). Jonathan Marchessault, play-off’un en değerli oyuncusuna verilen Conn Smythe ödülünün sahibi oldu. Marchessault, play-off sürecinde 13 gol atıp 12 asist yaptı.

Bu devasa ödülün sahibi Jonathan Marchessault oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.