Adam Silver yeşil ışık yaktı: Las Vegas listemizde

NBA'in patronu Adam Silver, ligin genişleme listesine aday şehirler arasında Las Vegas'ın 'kesinlikle' yer aldığını açıkladı.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Adam Silver Las Vegas'tan bir takımın NBA'e katılma ihtimalini doğruladı.

ESPN’e konuşan Adam Silver, Las Vegas’tan bir takımın NBA’e katılma ihtimalini doğrularken,  Seattle, Mexico City, Nashville, Vancouver ve Montreal gibi konuşulan diğer muhtemel şehirleri de yalanlamadı.

Las Vegas’a NBA’i taşıma fikri uzun süredir dile getiriliyor fakat 30 takımlı NBA’e yeni katılımların ne zaman olacağı hala gizemini koruyor. Vegas yıllardır NBA Yaz Ligi’ne ev sahipliğinin yanı sıra bu sene ilk kez düzenlenen Sezon İçi Turnuvası’nın da düzenlendiği şehir olarak öne çıkıyor.

Super Bowl ve Formula 1 gibi dünyaca ünlü spor etkinliklerinin düzenlendiği şehir, barındırdığı mali güç sebebiyle NBA’e katılım ihtimali açısından her zaman diğer şehirlerin bir adım önünde görünüyor.

NBA’in değeri yıllık 24 milyar dolar olan yayın hakları anlaşmasında gelecek sene son yıla girilecek. Adam Silver bu anlaşmanın yenilenmesinden önce ligde herhangi bir genişleme görüşmesi olmayacağını da söyledi.

NBA’de son genişleme 2004 yılında yaşanmıştı. Charlotte şehrinin Bobcats franchise’ı ile organizasyona katılmasıyla ligdeki takım sayısı 30’a çıkıp günümüzdeki haline kavuşmuştu.

Alperen oynuyor, takımı kaybediyor: Houston, bir sorunumuz var!Alperen oynuyor, takımı kaybediyor: Houston, bir sorunumuz var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.