Advertisement

Abdülkadir Ömür 19 yaşında Avrupa’ya gitmediği için pişman

İngiltere Champioship ekibi Hull City'de forma giyen milli futbolcu Abdülkadir Ömür, Trabzonspor'dan ayrılış sürecini, hayal kırıklıklarını ve düşüncelerini açıkladı.

Spor 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Abdülkadir Ömür geçen sezon kış transfer döneminde Hull City'ye transfer oldu.

Geçen sezon ara transfer döneminde Trabzonspor’dan, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’ye transfer olan Milli yıldız Abdülkadir Ömür, Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Geçen sezon iki takımda 33 maçta sahaya çıkan vesekiz asistle oynayan Abdülkadir Ömür özetle şunları söyledi…

Yıllar önce transfer fırsatı geldi: Trabzonspor formasını giydiğim dönemde transfer fırsatlarıyla karşılaştım. ‘8-9 yaşından itibaren ben Trabzonspor’un altyapısına başlamıştım. 16 yaşında profesyonel olarak imza attım. Yaklaşık 25 yaşıma kadar dokuz yıllık profesyonel bir hayatım oldu, orada çocukluğum geçti diyebilirim ama bazı fırsatlar da elime gelmişti yıllar önce.

Her Zaman Avrupa hayalim vardı, ama başkan bırakmadı: O zaman kulüp başkanımız gitmeme izin vermemişti, benim de her zaman bir Avrupa hayalim vardı. Devre arasında da bir noktadan sonra artık Trabzonspor taraftarını da üzmemek için ayrılma kararı aldım.

Arjantin'den Wanda Nara ayrılığı sonrası Icardi için korkutan iddiaArjantin’den Wanda Nara ayrılığı sonrası Icardi için korkutan iddia

Manchester City pişmanlığı: Ben 19 yaşındayken o herkesin konuştuğu teklif gelmişti Manchester City’den. O tekliften sonra zaten bir hafta içinde ben sakatlanmıştım, O sakatlıktan sonra da her zaman kendime şu soruyu sordum, ‘Ya o zaman gitseydim?’ Geçmişe gidip bazı şeyleri değiştirmek isteseydik derler ya onu hep diyorum kendime.

Arda Güler kadar ses getirebilir miydim?: Mesela şimdi 18 yaşında Real Madrid’e transfer olan Arda Güler ile gurur duyuyoruz, dünyanın en iyi kulübüne gitti. Bazen kendime diyorum ki, ‘Acaba ben de gitseydim Arda kadar iyi olabilir miydim veya Arda kadar ses getirebilir miydim?’

Hull City’ye transfer sürecinde Acun Ilıcalı etkisi: Hull City için Acun Ilıcalı ile görüştüğümüzde, ‘Yabancıların içine ne kadar kendini atarsan, onlarla konuşmaya çalışırsan ve hocayı dikkatle dinlersen adaptasyon sürecin o kadar kısa olur’ dedi. Ben de hiç çekinmeden arkadaşlarımla konuşmaya çalıştım. O utangaçlık, çekingenlik ortadan kalktı. Ozan Abi’nin sayesinde diyebilirim. Ozan Abi olmasaydı birazcık daha zorluk çekebilirdim.

Ali Koç: Futbolu dizayn edenlerin sonuna az kaldıAli Koç: Futbolu dizayn edenlerin sonuna az kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.