Abdülkadir’den itiraf: 26 milyonluk teklif reddedilmiş

Trabzonspor'un kanat oyuncusu Abdülkadir Ömür, zamanında Manchester City'den 26 milyon Euro teklif geldiğini ancak dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun teklifi kabul etmediğini açıkladı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Abdülkadir Ömür'den Manchester City itirafı.

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor akademisinin yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak addediliyordu. Takımın 38 sene sonra gelen şampiyonluğunda katkısı olan Ömür, asıl çıkışını 2018-19 sezonunda yapmıştı. 24 yaşındaki yıldız isim 20 yaşını doldurmadığı dönemde sezonu toplamda 32 maçta 5 gol ve 10 asistle tamamlamıştı.

O dönem Avrupa’nın dev kulüpleriyle de anılan Abdülkadir “Manchester City’nin teklifi içimde kalmadı desem yalan olur. Başkana 26 milyon euro teklif geldiğini söyledim ve gitmek için izin istedim. Başkan teklifi reddetti. Sonrasında sakatlandım. Tanıyanlar beni bilir, ben her şerde bir hayır olduğuna inanırım. Gitsem ne olurdu diye düşündüğüm olmuştur” şeklinde açıklamada ve itirafta bulundu.

Birlik için oynanan maçtan beraberlik çıktı: Hatayspor 1-1 Hull CityBirlik için oynanan maçtan beraberlik çıktı: Hatayspor 1-1 Hull City

Abdülkadir, adeta büyülü geçirdiği 2018-19 sezonunun ardından 2019-20 sezonuna talihsizlikle başlamıştı. Oyuncu, takımının AEK ile oynadığı Avrupa Ligi play-off turu rövanş mücadelesinde dizinden sakatlanarak kenara gelmiş ve yetenekli ismin menisküs yırtığı olduğu tespit edilmişti. Abdülkadir toplamda 30 maç kaçırdığı sürecin ardından hiçbir zaman 2018-19 sezonundaki kadar istikrarlı bir performans sergileyemedi. Ömür’ün gerçekleşmeyen satışı hem Trabzonspor camiası içinde hem de Türk futbol kamuoyunda tartışılan maddelerden biri oldu.

Trabzonspor'un ilk provası tatsız geçtiTrabzonspor’un ilk provası tatsız geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.