Abdullah Avcı: Gelecek sezonu planlamaya başladık

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı kulüp dergisine verdiği röportajda şimdiden gelecek sezonun planlarını yapmaya başladıklarını açıkladı.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Avcı Trabzon'u fazlasıyla özlediğini belirtirken gelecek sezon hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Trabzonspor sezona Nenad Bjelica yönetiminde başladı. Ligde 8 maç sonunda alınan 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet Hırvat teknik direktörün sonu oldu. İstikrarsız sonuçların ardından yaklaşık 6 ay önce yolların ayrıldığı Abdullah Avcı ismiyle yeniden anlaşıldı. Avcı yuvaya döndükten sonra takım ilk 5 maçını namağlup geçti. Bu seri geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’da oynanan Kayserispor maçıyla bozuldu.

Avcı, bu mağlubiyete rağmen yeniden döndüğü evinde iyi bir başlangıç yaptı denebilir. Transfer döneminde takımla olmayan teknik direktörün mevcut kadroyla sonuca gittiği ortada. Avcı, 6 ay sonra takıma dönmesi hakkında “Ama futbolsuz nefes alamam ben. Tatilde bile eski maçları seyrederim. Futbol belgeselleri seyrederim. Kütüphanem futbol efsanelerinin kitapları ile doludur. Yani benim dinlenmem bile futboldur” dedi.

Trabzonspor'a Pepe'den kötü haberTrabzonspor’a Pepe’den kötü haber

Kulüp dergisine konuşan deneyimli çalıştırıcı “Doğrularımı, zaman içinde keşfettiğim hatalarımdan çıkardığım derslerimi, modern futbolu nasıl gördüğümü, analizlerimi, kulüp seviyesinde ya da milli takım seviyesinde nasıl ileri gidebileceğimizi, kendime göre anlattım. Sonra bir gün Sayın Ertuğrul Doğan kısa bir mesaj attı. O zaman anladım ki içimde bir yerlerde Trabzon tutkusunu hala atamadığım bir şeyler var. Evet. Burada bir şampiyonluk yaşadık ve birçok teknik adam için belki bu yeteri kadar büyük bir mesele. Ama o mesajı okur okumaz aklımdan geçen ilk şey ‘Bir kez daha yapabiliriz’ oldu” sözlerini söyledi.

Avcı Trabzon’u çok özlediğini belirtirken “Tekrar doğru planlama ile devreye sokacağız. Kısa sürede ve pragmatik olacak. Başarı bir sonuç değil, bir süreçten geçiyor. Biz bunu adım adım en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Sahada agresif olan, baskı yapan bir takım oluşturmaya çalışacağım. İlk geldiğimiz dönemde takım 17. sıradaydı ve 4. sıraya taşımıştık. Biz bu alışkanlığı kazanalım, Avrupa’ya gidelim. Önümüzde Türkiye Kupası gibi önemli bir hedef de var. Bunu yaparken de önümüzdeki sezonun planlamasını yapacağız. Önümüzdeki sezon en tepeye oynamak için planlamamızı yapmaya başladık” açıklamasını yaptı.

Maxi Gomez golü Trabzonspor'a attı: 24.5 milyon TLMaxi Gomez golü Trabzonspor’a attı: 24.5 milyon TL

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.