Abdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldı

Yoğun eleştiri oklarının hedefinde olan Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, St. Gallen deplasmanından 0-0'lık skorla döndü. Bordo-mavililer kendi evinde kazanırsa Avrupa'da yoluna devam edecek.

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Trabzonspor, İsviçre deplasmanından golsüz eşitlikle ayrıldı.

Sezona yaptığı kötü başlangıç sonrası UEFA Avrupa Ligi eleme turunda da Rapid Wien’e diş geçiremeyen Trabzonspor bu sezon Avrupa’da kalabilmek adına Konferans Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre temsilcisi St. Gallen’le deplasmanda karşılaştı. Bordo-mavili taraftarların son dönemde en çok eleştirdiği isim olan teknik direktör Abdullah Avcı karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Ozan Tufan, Savic, Denswil, Barisic, Okay Yokuşlu, Mendy, Visca, Bardhi, Orsic, Enis Destan 11’iyle başladı.

Maça iyi giren Karadeniz temsilcisi yedinci dakikada Toma’nın orta sahadaki hatasını değerlendirip topu kapan Orsic’le fırsat yakaladı. Orsic’ten pası alan Visca karşı karşıya pozisyonda kaleci Ati-Zigi’yi geçemedi, devamında Orsic’in vuruşu da üstten auta gitti. Bu pozisyonun hemen sonrasında Bardhi de karşı karşıya bir fırsat yakaladı ancak yine başarılı olan St. Gallen kalecisi topu çeldi ve meşin yuvarlak direğe de çarpıp oyun alanına döndü.

Devrenin kalanında Trabzonspor Bardhi’yle duran toptan gole yaklaşsa da kaleciyi geçmeyi yine başaramadı. Devrenin uzatma anlarında ise Ozan Tufan ve Orsic’in çok etkili vuruşlarında St. Gallen kalecisi Lawrence Ati-Zigi başarılı performansını sürdürerek üst üste iki muhteşem kurtarış yaptı. Bordo-mavililerin Ganalı file bekçisini bir türlü geçemediği İsviçre’deki ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda da ilk tehlike Trabzonspor’dan geldi. 52’nci dakikada Visca’nın kullandığı köşe vuruşuna arka direkte iyi yükselen Mendy’nin şutu auta gitti. İsviçre’de dakikalar 61’i gösterirken deplasman tribününü dolduran Trabzonsporular klasikleşen kutlamasını gerçekleştirdi. Bu sekanstan dakikalar sonra Visca’nın sağdan ortası sonrası müsait pozisyonda topla buluşan Trezeguet’nin kafa vuruşu çerçeveyi tutmadı. Mücadelede son anlar oynanırken St. Gallen’de Ruiz sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Geubbels’in kale sahasında kafasıyla vurduğu top ağlarla buluşunda ev sahibi ekip şok bir golle öne geçti ancak karşılaşmanın hakemi Miguel Nogueira VAR incelemesinin ardından Geubbels’in vuruş esnasında Draguş’a faul yaptığını tespit ederek golü iptal etti. Kalan kısa sürede İsviçre’de başka tehlike oluşmadı. St. Gallen ve Trabzonspor golsüz berabere kaldı.

Akyazı’daki rövanş maçı 29 Ağustos Perşembe günü saat 20:00’de oynanacak. Trabzonspor karşılaşmadan galip ayrılması halinde adını Konferans Ligi’ne yazdıracak.

İrlanda'da Başakşehir direkten döndüİrlanda’da Başakşehir direkten döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.