Meunier de ‘sahada bıçak vardı’ dedi, ardından o da Denswil gibi yalanladı

Trabzonsporlu Meunier Fenerbahçe maçında yaşananları Belçika basınına anlattı. Tecrübeli sağ bek de takım arkadaşı Denswil gibi bıçaklı taraftar gördüğünü söyledi. Meunier sahaya tepsi bile atıldığını anlattı.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Thomas Meunier, Fenerbahçeli futbolcuların nefsi müdafaa sınırlarını aştığını savundu.

Trabzonspor’a devre arası transfer döneminde katılan Thomas Meunier milli takım için bulunduğu Belçika’da olaylı Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu. Yaşananlarla ilgili görüşünden maçtan sonra hissettiklerine, sahaya atılan maddelerden Batshuayi’nin taraftara attığı tekmeye kadar çeşitli konulara değinen Meunier tıpkı Stefano Denswil gibi sahaya bıçakla giren taraftar olduğunu söyledi.

‘Bana söylenene göre şike ve teşvikten üç şampiyonluk kaptırılmış’

“Michy Batshuayi’yle daha önce bu derbi hakkında hiç konuştunuz mu?” sorusunu yanıtlayan Meunier “Tabii ki konuştuk. Ortamın çok gergin olacağına dair uyarılar almıştım ancak bu kadarını beklemiyordum. Bu iki kulüp arasında tarihten gelme bir gerilim var. Benim anladığım kadarıyla Trabzonspor iki ya da üç şampiyonluğu şike ve teşvikten dolayı Fenerbahçe’ye kaptırmış. Bu nedenle iki kulüp arasında büyük bir nefret var” dedi.

‘Ortada nefsi müdafaa yok’

Batshuayi’nin tekmesinin sorulması üzerine Meunier “Batshuayi olaylar yaşanırken Tayland boksu (Muay Thai) yeteneklerini biraz sergilemek istemiş(gülerek). Vatandaşımın tavrı çok gereksizdi çünkü açıkça görüldüğü üzere sahaya giren taraftarın niyeti ona saldırmak değil, soyunma odasına giden koridorun girişini engellemekti. Diğer Fenerbahçe oyuncularına ne olacak bilmiyorum. Bizler üç ay ila bir yıl ceza alabileceklerinden bahsediyoruz, çünkü ortada bir nefsi müdafaa yok. Mesela bir futbolcu çoktan güvenlik tarafından etkisiz hale getirilmiş bir taraftarı yerde yumrukluyordu” dedi.

‘Sahaya şişe, bozuk para ve hatta tepsi bile atıldı’

Yaşananlardan ne kadar korktuğu sorulan Meunier herhangi bir tehdit hissetmediğinden korku yaşamadığını belirtti ve ekledi:

“Her beş dakikada bir sahaya atılan maddeler yüzünden maç durmak zorunda kaldı. Şişeler, bozuk paralar, contalar ve hatta restoranda kullanılan bir tepsi bile oyun alanına atıldı. Ayrıca eli bıçaklı bir adam da oradaydı. Dürüst olmak gerekirse Fenerbahçe oyuncularının sahaya daha fazla taraftarın girmemesinden dolayı çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Ortada bir baskın vardı ve çok daha kötüsü de yaşanabilirdi. Yaşanan kavgayı gözlerimle görme şansına erişemedim çünkü hızlı bir şekilde doğrudan soyunma odasına yöneldim, zaten yenilgiden dolayı canım çok sıkkındı.”

Stefano Denswil Telegraaf'a 'Bıçak gördüm' dedi, Türk basınına yalanladıStefano Denswil Telegraaf’a ‘Bıçak gördüm’ dedi, Türk basınına yalanladıSosyal medya hesabından yalanladı

Thomas Meunier de, tıpkı takım arkadaşı Stefano Denswil gibi kendi ülkesinde verdiği röportajın Türkiye’de servis ediliş şeklini kabul etmediğini belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir metin yayınlayan Meunier,

“Fenerbahçe ile oynadığımız maça yönelik kendi ülkemde yaptığım değerlendirmelerin bağlamından tamamen kopartılarak Türkiye’de servis edilmesini büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte hızlıca soyunma odasına gitmem sebebiyle sahada yaşananlara yönelik yorumlarım doğal olarak sosyal medya paylaşımlarından görebildiğim kadarıyladır. Zaten daha sonra da taraftarlarımızı suçlayan birçok paylaşımın da sahte olduğunu fark ettim. Tüm bunların sonucunda taraftarlarımızın ve futbol kamuoyunun asılsız haberlere ve çarpıtmalara asla itibar etmemesini rica ediyorum.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.