Abdullah Avcı Trabzonspor’dan resmen gitti: Onlara iyi bakın

Trabzonspor, alacaklarının yarısından vaz geçen Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. Avcı, takımın iskeletini oluşturan futbolculara iyi bakılmasını istedi. Trabzonspor'da teknik direktörlük için en büyük aday Alanyaspor Teknik direktörü Fatih Tekke.

Spor 31 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Abdullah Avcı'nın ikinci Trabzonspor dönemi Avrupa'ya veda edilmesiyle bitti.

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı. Bordo mavililerden yapılan açıklamada “Şirketimiz ile profesyonel futbol takımı teknik direktörümüz sayın Abdullah Avcı arasındaki 30.06.2025 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı olarak feshedilmiştir” denildi.

Avcı alacaklarının yarısından vazgeçti

Yapılan açıklamada Abdullah Avcı’nın alacaklarının yarısından feragat ettiği belirtildi. Abdullah Avcı Trabzonspor’dan yaklaşık 30 milyon TL alacak. Karadeniz ekibi sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Şampiyon Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırma kararı almış bulunuyoruz. Sayın Avcı’ya kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz.”

Bordo mavililer Eyüpspor karşılaşması için bir teknik direktörle anlaşma sağlanamadığını da duyurdu.  Trabzonspor’dan yapılan açıklamada, “Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak, herhangi bir teknik direktörle anlaşma sağlanmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.  Süper Lig’in dördüncü haftasında Eyüpspor ile oynayacağımız müsabakanın ardından, yönetim kurulumuz bir araya gelerek teknik direktör adaylarını kapsamlı bir şekilde değerlendirecektir” denildi.

Trabzonspor Abdullah Avcı ile Avrupa'da av olduTrabzonspor Abdullah Avcı ile Avrupa’da av oldu

Abdullah Avcı: Futbolculara iyi bakın

Abdullah Avcı, sosyal medyadan yayınladığı veda mesajında şunları söyledi: “Çok sevdiğim Trabzonspor’a, oyuncularıma ve futbolla yatıp futbolla kalkan, gerçek Trabzonspor sevdalılarına bugün hoşça kal demem gerekiyor. Başta Başkan Sayın Ertuğrul Doğan olmak üzere, beni daima evimde hissettiren tüm Trabzonspor ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara, her zaman doğrunun ve futbolun yanında oldukları için minnettarım. Böyle bir şehre, çok uzun zamandır, çok özledikleri bir şampiyonluk sevincini yaşatmış olmaktan dolayı hayatım boyunca büyük bir gurur duyacağım. Bundan sonra ne konuşulursa konuşulsun, bu paha biçilmez duyguyu hiç kimse (ve ne kadar incitici olursa olsun, hiçbir haksız eleştiri) benden geri alamaz. Belki bugün değil ama bir gün mutlaka değeri anlaşılacak iki şeyin altını çizerek sizlere veda ediyorum. Pedro, Batagov, Cham, Cihan, Draguş transferleri, önümüzdeki üç yıl için bu takımın iskeletini oluşturacak; çok dikkatli ve titiz bir anlayışla gerçekleştirildi. Mevcut kadro, Milli Takımlara tam 10 oyuncu vermiş, yüksek kalitede bir organizasyonun ürünü. Onlara iyi bakın. Yazarken kendim de farkındayım, şu an hayal kırıklıkları ve alınan erken sonuçlar doğruların önüne geçiyor çünkü bu bir geç hasat. Yine de yazmak boynumun borcu. Bugün, bu güzel şehirden ayrılıyorum ve bu renkler, bana yaşattığı en güzel duygularla birlikte benimle geliyor. Hoşça kal Trabzon.”

Trabzonspor'da Abdullah Avcı gidiyor, Şenol Güneş ve Fatih Tekke sesleriTrabzonspor’da Abdullah Avcı gidiyor, Şenol Güneş ve Fatih Tekke sesleri

Şenol Güneş’le anlaşılamadı hedef Fatih Tekke

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Abdullah Avcı ile yolların ayrılacağının belli olmasından sonra ilk görüşmeyi Şenol Güneş ile yaptı. Yapılan görüşmede anlaşma sağlanamadı. Sports Digitale’nin haberine göre başkan Doğan, Alanyaspor’un başında bulunan Fatih Tekke ile temas kurdu. Fatih Tekke’nin teklife olumlu baktığı Trabzonspor’un Alanyaspor ile görüşmelere başlayacağı öğrenildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.